Labdarúgás, Bajnokok LigájaNem reménytelen a Ferencváros helyzete

2024. augusztus 13., kedd, Sport

A magyar bajnok Ferencváros nehéz, de nem reménytelen helyzetből várja a Midtjylland elleni hazai visszavágót a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A ma 21 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Facebook / Ferencvárosi Torna Club
    Fotó: Facebook / Ferencvárosi Torna Club

Hét éve, az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában még nehezebb helyzetben voltak a zöld-fehér mezesek a második felvonás előtt, ugyanis idegenben kellett volna ledolgozniuk a kétgólos hátrányukat a dán riválissal szemben. Akkor egy újabb kétgólos vereség következett, most viszont saját közönségük támogatását élvezve jobb eredményt remélnek a Ferencváros játékosai, akik közül Dibusz Dénes és Botka Endre volt részese annak a rossz emlékű párharcnak.

Ezúttal az első, herningi találkozón a magyar bajnok idénybeli legrosszabb teljesítményét nyújtotta, a második félidőt tekintve még örülhetett, hogy megúszta 2–0 arányú vereséggel, ugyanis Dibusz büntetőlövést is hárított. Ami bizakodásra adhat okot, hogy a holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával az FTC a másik négy meccsét megnyerte úgy, hogy tíz gólt szerzett és csupán egyet kapott, a hétvégén 2–0-ra győzött a Diósgyőri VTK vendégeként a bajnokságban. Az viszont nehézséget jelenthet, hogy Marquinhos távozott a klubtól, a gólkirály Varga Barnabás pedig még nem épült fel az Európa-bajnokságon elszenvedett arcsérüléséből. Az elmúlt négy évben egyszer a BL-ben, kétszer az Európa-ligában főtáblás Midtjylland szintén 2–0 arányú diadallal hangolt a visszavágóra, így két sikerrel és két döntetlennel a harmadik helyen áll a dán pontvadászatban.

A magyar csapatnak a BL-főtáblára jutáshoz a mostanival együtt még egy párharcot kell nyernie. Ha továbbjut, az utolsó körben a szlovák Slovan Bratislava vagy a ciprusi APOEL lesz az ellenfele, és legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. Ha nem sikerül megfordítania a dán gárda elleni párharcot, átkerül a második számú európai kupa­sorozat utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík vagy a bosnyák Borac Banja Luka együttesével küzdhet meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-08-13: Sport - Tibodi Ferenc:

Tizenharmadik helyezés Ploiești-en (Női kosárlabda, utánpótlás)

A sepsiszentgyörgyi Nemes Grétát és a megyeszékhelyi Sepsi-SIC játékosát, Ilinca Belegantét a soraiban tudó romániai U18-as leány kosárlabda-válogatott a tizenharmadik helyen fejezte be a hazai rendezésű B-osztályos Európa-bajnokságot, amelyet augusztus 2–11. között Ploiești-en tartottak meg. A Miroslav Popov edzette nemzeti csapat hét meccset játszott a korosztályos kontinenstornán, ebből tanítványai három mérkőzést tudtak megnyerni és négyet elvesztettek.
2024-08-13: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Mangós csirke)

Hozzávalók: 500 g csirkemell, 3 db mangó, 1 kanál méz, 100–120 g liszt, 100–120 g kukoricakeményítő, só, őrölt bors, 1 fél lime, 1 csili­paprika, 1 teáskanál szójaszósz, 4 dl étolaj.