Hegyi-kerékpározásBronzérmet szerzett Brazíliában

2024. augusztus 20., kedd, Sport

Két és fél hónap szünet után vasárnap folytatódott a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat. A hatodik szakasznak São Paulo adott otthont, ahol a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede magabiztos versenyzést követően bronzérmet szerzett. A székelyföldi Európa-bajnok a Short Track futamot szintén a harmadik helyen zárta, így összesen 71 pontot gyűjtött, ezáltal csökkentve hátrányát az összetettben.

  • Fotó: Facebook / City Mountainbike
    Fotó: Facebook / City Mountainbike

A Cross Country Eliminator világkupa-sorozat 2018 után ismét visszatért Brazíliába. A São Paulo városában rendezett viadalon tizenegy országból 33 versenyző tette próbára magát egy természetes és mesterséges akadályokkal teletűzdelt pályán. A mezőny hatvan százalékát brazil kerékpárosok alkották, akik a hazai közönség támogatását élvezve igyekeztek felvenni a küzdelmet a szakág legjobbjaival. A 28 éves háromszéki sportoló hibátlan teljesítménnyel megérdemelten jutott negyeddöntőbe, majd elődöntőbe, a folytatásban pedig ellentmondást nem tűrő versenyzéssel harcolta ki helyét a legjobb négy között. Molnár Ede a fináléban közepesen kapta el a rajtot, aztán mindent megtett annak érdekében, hogy megelőzze riválisait, végül szoros befutót követően bronzérmet szerzett. A brazil Luiz Henrique Cocuzzi második lett, az összetett éllovasa, a svéd Edvin Lindh végzett az első helyen, ezáltal a második szakaszgyőzelmét ünnepelhette az idei világkupa-sorozatban. A sepsiszentgyörgyi kerékpáros a Short Track futamon szintén harmadikként haladt át a célvonalon, még dobogóra állhatott két brazil, Mario Couto és Rubens Donizete Valeriano.

„Remek hétvége van mögöttem, a hosszú utazás ellenére igyekeztem összedett maradni. Örülök a bronzéremnek és a begyűjtött pontoknak, mert sikerült csökkentenem a hátrányomat összetettben. A világkupa-sorozatból még hátravan két forduló, ezeken is minden tőlem telhetőt beleadok. A következő hetekben pihenek és belföldön versenyzem” – nyilatkozta Molnár Ede.

Eredmények, XCE világkupa-sorozat: * 6. szakasz: 1. Edvin Lindh (Svédország) 1:41.80 perc, 2. Luiz Henrique Cocuzzi (Brazília) +0:00.68, 3. Molnár Ede (Románia) +0:02.43, 4. Lorenzo Serres (Franciaország) +0:11.10 * Short Track: 1. Mario Couto (Brazília) 10:17.77 perc, 2. Rubens Donizete Valeriano (Brazília) 10:17.81, 3. Molnár Ede 10:18.31 * az összetett állása: 1. Edvin Lindh 496 pont, 2. Lorenzo Serres 403, 3. Theo Hauser (Ausztria) 376, 4. Molnár Ede 301, 5. Nils-Obed Riecker (Németország) 170.

A versenykiírás utolsó két állomását ősszel rendezik Ázsiában: a versenyzők legközelebb Indiába utaznak, ahol szeptember 29-én Bengaluruban lesz az utolsó előtti forduló, majd Szaúd-Arábia fővárosában tekerhetnek, ugyanis november 3-án Rijádban rendezik az utolsó szakaszt. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-08-20: Sport - Miska Brigitta:

Háromgólos vereség a kolozsvári csapattól (Labdarúgás, SuperLiga)

Bal lábbal kezdte a hetet a keretből fegyelmi okok miatt kikerülő Niczuly Roland és Branislav Niňaj nélkül pályára lépő Sepsi OSK, amely hétfőn csak árnyéka volt önmagának, emiatt 3–0-ra kikapott a veretlen Kolozsvári Universitatea vendégeként a SuperLiga hatodik fordulójában. Bernd Storck csapata sorozatban második mérkőzését vesztette el, ám továbbra is hatodik a táblázatban.
2024-08-20: Sport - :

Még jelentkezhetnek a huszonnégy órás kihívásra (Kerékpározás)

A Fitness Tribe Egyesület augusztus 22-ig meghosszabbította a negyedik SUGÁS 24H endurance kerékpárverseny nevezési határidejét. Ezáltal a kerékpárosoknak több idejük maradt arra, hogy részt vegyenek ezen a kihívásokkal teli, ám egyben felejthetetlen élményekkel járó próbatételen. Csütörtökig tehát kétfős csapatok jelentkezését várják az esemény Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével.