Bákóiak az izraeli nagykövet szülei

2024. augusztus 21., szerda, Belföld

Megérkezett Bukarestbe Izrael új romániai nagykövete, Lior Ben Dor, aki első nyilatkozatában hangsúlyozta a Romániához fűződő kapcsolatait.

  • Fotó: Pixabay.com
    Fotó: Pixabay.com

A nagykövetség szerint az új nagykövet romániai gyökerekkel rendelkezik, nagyszülei és szülei is itt születtek. Édesanyja, Bianca a Bákó megyei Buhuşi-on született és nőtt fel, édesapja pedig Bákóban született. „Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy Izrael romániai nagykövete lehetek. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Izraelt képviselhetem abban az országban, ahol szüleim és nagyszüleim születtek” – nyilatkozta Ben Dor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-08-21: Belföld - :

Szabadlábon védekezhetnek

A bukaresti ítélőtábla tegnapi döntése nyomán szabadlábra kerül a bukaresti Szent Pantelimon Kórház minősített emberöléssel gyanúsított két orvosnője, akiket korábban előzetes letartóztatásba helyeztek az egészségügyi intézményben történt gyanús halálesetek ügyében.
2024-08-21: Világfigyelő - :

Szent István szilárd alapra helyezte a magyar államot

Magyarország évezredes történelme bizonyítja, hogy a háború nem érdekünk. Magyarország nem a hódításaira büszke, hanem a szabadságharcaira – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen tegnap Budapesten.