Jólétet kívánt az ukránoknak

2024. augusztus 26., hétfő, Belföld

Ukrajna függetlenségének szombati évfordulója alkalmából Klaus Iohannis üdvözlőlevelet küldött Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, amelyben békét és jólétet kívánt az ukrán népnek.

  • Kék-sárga megvilágításban az elnöki palota. Fotó: Presidency.ro
    Kék-sárga megvilágításban az elnöki palota. Fotó: Presidency.ro

Az elnöki hivatal közleménye szerint az államfő elismerését fejezte ki az ukrán katonák és civilek bátorságáért és kitartásáért az Ukrajna függetlenségének, szuverenitásának és területi integritásának védelmében folytatott küzdelemben. „Ezúton megerősítem Románia rendíthetetlen elkötelezettségét, hogy a végső győzelméig, illetve az újjáépítés és az európai integráció során is folyamatosan, kiszámíthatóan és több dimenzióban támogatja Ukrajnát” – olvasható Iohannis levelében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-08-26: Belföld - :

Iohannis méltatta I. Mihály király döntését

Augusztus 23-án tartják Európa-szerte a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapját. Ennek apropóján üzenetet tett közzé Klaus Iohannis államfő, amelyben azt írta, I. Mihály király nyolcvan évvel ezelőtt kulcsfontosságú döntést hozott.
2024-08-26: Belföld - :

Ismét emberre támadt, kilőtték

Ismét emberre támadt egy medve a Csíkszentsimon községhez tartozó Csatószeg térségében. Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere elmondta: az 51 éves férfi péntek reggel lovasszekéren ment gombát szedni lányával, amikor rájuk támadt a medve.