Nem fontolgatják az adóemelést

2024. augusztus 27., kedd, Belföld

Marcel Ciolacu miniszterelnök a Concordia Munkáltatói Szövetség képviselőivel tartott tegnapi találkozón bejelentette: a kormány nem fontolgatja az adóemelést, és folytatja az országos adóhatóság digitalizálását, a költségvetési bevételek növelését és a közkiadások reformját.

  • Fotó: pexels.com
    Fotó: pexels.com

Közölte, hogy a kormány által az Európai Bizottságnak tett javaslat a költségvetési deficit fokozatos, a következő hét évben megvalósuló csökkentését, illetve a 2025–2026-ra beütemezett nagyberuházási projektek megvalósítását tartalmazza. Ciolacu azt mondta, a deficitcsökkenésre vonatkozóan azért kértek új megállapodást az Európai Bizottságtól, mert szükség van a befektetések folytatására, a romániai ipar és a termelés támogatására. Ugyanakkor ígéretet tett, hogy az adóügyi reformról jövő évtől konzultáció indul a versenyszféra képviselői­vel, és a vállalkozók megkérdezése nélkül semmiféle döntést nem hoznak az adóügyi reformmal kapcsolatosan.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-08-27: Belföld - :

Nyugalomra int Ciolacu, marad a koalíció

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőinek vissza kellene fogniuk a diskurzusukat, hogy ne égessék fel az összes hidat a szociáldemokratákkal való kapcsolatukban – jelentette ki tegnap a Szociáldemokrata Párt szóvivője, Lucian Romaşcanu, akit a PSD hét végi kongresszusán elhangzott, a liberálisokat célzó támadásokról kérdeztek. A PNL szóvivője bírálta koalíciós partnere arroganciáját, miközben Marcel Ciolacu miniszterelnök kijelentette: a választások után a liberálisokkal kötött koalíciót látja az egyetlen lehetőségnek, ami a folytatást illeti.
2024-08-27: Belföld - :

Vizsgálják a nyugdíjak adómentességi küszöbét

Felkérte a pénzügyminisztert Marcel Ciolacu kormányfő, vizsgálja meg, hogy szükség van-e a nyugdíjak adómentességi küszöbének módosítására és a nyugdíjasoknak járó étkezési utalványok összegének megemelésére.