SílövészetNorvég, német fölénnyel indult

2009. február 16., hétfő, Sport
Hármas norvég siker indította útjára a dél-koreai Pjongcsangban zajló sílövő-világbajnokságot.

A norvég Ole Einar Björndalen―Lars Berger―Halvard Hanevold hármas egyszerűen elállta a dobogó felé vezető utat, s a többi 120 sílövő hiába ostromolta a bejáratot. A nők viadalán is szinte hármas német győzelem született, de ott közbe tudott szólni egy orosz lány, s legalább a bronzérmet megszerezte. A második nap úgy indult, hogy Björndalen ismétel, de aztán kiderült, hogy pályát tévesztett, s így visszaminősítették a harmadik helyre, a számot végül az orosz Makszim Csudov nyerte a norvég Os és Björndalen előtt. De csak rövid ideig, mert a zsűri visszaadta Björdahlen aranyát. Nem kísérte szerencse a német Kati Wilhelm üldözéses versenyét sem, ő is leszorult a dobogó tetejéről, azt átengedve a svéd Jonssonnak, Zajceva viszont megvédte harmadik helyét.

Mielőtt rátérnénk az első két nap dobogósaira, hadd mondjuk el, hogy Björndalen átvette a férfi sílövő-világbajnokságok örökrangsorának első helyét: 1. Ole Einar Björndalen 12 arany, 10 ezüst- 9 bronzérem, 2. Frank Luck (német) 11—5—4, a további sorrend: Alekszandr Tyihonov (szovjet) 11—4—1, Ricco Gross (német) 9—5—6, Frank Ullrich (német) 9—4—1, Raphael Poirée (francia) 8—3—7... És akkor jöjjenek az első két versenynap dobogósai:

férfi sprint, 10 km, világbajnok: Ole Einar Björndalen (Norvégia) 24:16,5 p (2 lőhiba), 2. Lars Berger (Norvégia) 1,2 mp hátrány (2), 3. Halvard Hanevold (Norvégia) 12,5 mp h. (0)

női sprint, 7,5 km, világbajnok: Kati Wilhelm (Németország) 21:11,1 p (0 lőhiba), 2. Simone Hauswald (Németország) 9,9 mp hátrány (0), 3. Olga Zajceva (Oroszország) 27,1 mp h. (0)

férfi üldözéses verseny, 12,5 km, világbajnok: Ole Einar Björndalen (Norvégia) 31:46,7 (4), 2. Makszim Csudov (Oroszország) 32:28.4 perc (3 lőhiba), 3. Alexander Os (Norvégia) 32: 38., 3 (4).

női üldözéses verseny, 10 km, világbajnok: Helena Jonsson (Svédország) 34:12.3 perc (2 lőhiba), 2. Kati Wilhelm (Németország) 18.3 mp hátrány (6), 3. Olga Zajceva (Oroszország) 24.1 mp h. (6). (-ros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-02-16: Sport - x:

Finn siker (Síugrás)

Nem kis meglepetésre a finn Harri Olli nyerte a síugrók Világkupa-sorozatának szombati sírepülő-viadalát a németországi Oberstdorfban. Ez volt a versenyző pályafutásának első Vk-sikere.
2009-02-16: Sport - x:

Végre német győzelem (Alpesi sí)

A német Maria Riesch nyerte a női műlesiklást a Val d’Isere-ben zajló alpesisí-világbajnokságon. Mi tagadás, vártuk már, hiszen idén jól szerepelt a német lány.