KerékpározásTöbb mint 5400 kilométert tekertek egy nap alatt

2024. szeptember 4., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Fitness Tribe Egyesület augusztus 31-én és szeptember 1-jén negyedszer rendezte meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SUGÁS 24H endurance kerékpárversenyt, amelynek ezúttal is Sugásfürdő adott otthont. Idén végül 25 csapat érkezett az emberpróbáló viadalra: huszonegy férfi, három vegyes és egy női alakulat 552 alkalommal teljesítette az Erzsébet-forrás és a Csaba-forrás közötti távot, így 24 óra alatt 5437,2 kilométert tekertek.

  • Fotó: Facebook / Fitness Tribe
    Fotó: Facebook / Fitness Tribe

A negyedik kiadásra harminc csapat nevezett, időközben azonban öten visszaléptek, így múlt szombaton végül huszonegy férfi, három vegyes és egy női alakulat vágott neki a megmérettetésnek. A kétfős együttesek rekordot döntöttek, ráadásul rendkívül közel jártak ahhoz, hogy megkétszerezzék a tavalyi eredményeket. Az elszánt, kitartó és szenvedélyes kerékpárosok idén összesen 5437,2 kilométert tekertek, 552 alkalommal teljesítették az Erzsébet-forrás és a Csaba-forrás közötti távot, a szintkülönbség pedig 128 064 méterre rúgott.

A férfi kategória győztese 44 körrel a VSK Udvarhelyi Sportklub volt, amely 433,4 kilométerrel és 10 208 méter szintkülönbséggel zárt. A második helyen a sepsiszentgyörgyi Everpetting végzett (42 kör, 413,7 km és 9744 m szintkülönbség), míg a harmadik helyen a címvédő NBT_SPORTINA (38 kör, 374,3 km és 8816 m szintkülönbség) fejezte be a viadalt. A vegyes kategóriában első helyen a Ride wide zárt 24 körrel, 236,4 kilométerrel és 5568 méter szintkülönbséggel, a második a #Sepsi10k (8 kör, 78,8 km, 1856 m szintkülönbség), a harmadik pedig a KitKat lett (6 kör, 59,1 km, 1392 m szintkülönbség). 2024-ben szintén a Csíki Tekergők volt az egyetlen női csapat, amely ezúttal 13 kört, 128,05 kilométert és 3016 méter szintkülönbséget teljesített.

„A tavalyhoz képest nőtt a színvonal, ezt pedig az eredmények is bizonyítják, hiszen a győztes székelyudvarhelyi csapat 44 kört tett meg, a címvédő viszont a harmadik helyre szorult. A hangulat remek volt, ezúttal az időjárás sem okozott kellemetlenséget, így a résztvevők elégedetten távozhattak. Az önkéntesek és a motorosok nagyon sokat segítettek, éjszaka sem akadt gondunk a medvékkel. Bízunk benne, hogy a következő években kitartással országos szintű viadalt szervezhetünk” – nyilatkozta Lászlóffy Loránd, a Fitness Tribe Egyesület elnöke.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2024-09-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-09-04: Sport - :

Szerződést bontottak a magyar játékossal (Labdarúgás)

A Sepsi OSK hétfőn közösségi oldalán bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta a 14-szeres magyar válogatott Varga Kevin szerződését. A 28 éves labdarúgó idén január végén két és fél évre kötelezte el magát a sepsiszentgyörgyi klubbal, azonban kevéssel több mint hét hónap után távozott Háromszékről.