LabdarúgásVarga Kevin után Kecskés Ákos is távozik

2024. szeptember 5., csütörtök, Sport

A Magyar Távirati Iroda szerdán hírül adta, hogy újabb változás történt a Sepsi OSK keretében, ugyanis Varga Kevin után a hatszoros magyar válogatott Kecskés Ákos szerződését is felbontják. A 28 éves hátvéd tavaly szeptember elején 2026 júniusáig kötelezte el magát a háromszéki klubbal, viszont egy év után távozik.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Rövid idő alatt újabb magyar válogatott labdarúgó távozik Sepsiszentgyörgyről, Varga Kevin után Kecskés Ákos is csomagolhat, ugyanis Diószegi László klubelnök elmondta, augusztus elején mindketten megszegték a belső szabályzatot, ami a teljesítményükre is kihatott. Ezért döntöttek úgy, hogy mindenki számára az az előnyös, ha máshol folytatják pályafutásukat, így közös megegyezéssel szerződést bontottak. A háromszéki alakulat elnöke hozzátette, Bernd Storck vezetőedzővel is zajlanak az egyeztetések, esetében döntés csak később várható. A kihágás következményeként akkor a német szakember az Universitatea Craiova elleni hazai bajnoki találkozóra nem nevezte az érintett magyar labdarúgókat.

Kecskés Ákos a nyári felkészülési időszakban sérüléssel bajlódott, ezért az idény első két meccsén a keretbe sem nevezték. A jelenlegi szezonban három mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken összesen 82 percet töltött a pályán, tavaly szeptember óta pedig 30 alkalommal öltötte magára a piros-fehér mezt. A játékos a szegedi utánpótlásból előbb az olasz Atalanta csapatához került, majd futballozott az Újpest FC, a lengyel Termalica Nieciecza és Korona Kielce, a svájci FC Lugano, az orosz Nyizsnyij Novgorod, illetve az osztrák LASK Linz együttesében. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mi a véleménye az új sepsiszentgyörgyi biciklikölcsönző rendszerről?








eredmények
szavazatok száma 746
szavazógép
2024-09-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

25. Kovásznai Városnapok
Szeptember 2–8. között zajlanak a Kovásznai Városnapok. A pénteki program: 15–17 óráig Élő szoborpark – a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad programja a Városi Művelődési Ház előtti parkban; a központi nagyszínpadon: 17.30 órától Sicton-koncert; 18.30-tól a Kovásznai Tanulók Klubja tánc­csoportjainak előadása; 19 órától ünnepélyes megnyitó – Gyerő József polgármester megnyitóbeszéde; 19.30-tól a barátosi Ferencz Ernő Fúvószenekar koncertje; 20 órától DJ Sava; 21.30-tól 23 óráig Rudán Joe-koncert.
2024-09-05: Sport - :

Ötödik mérkőzésüket is megnyerték (Labdarúgás, 2. Liga)

Az éllovas FK Csíkszereda kedden hátrányból fordítva 4–2-re diadalmaskodott a vendég FC Metalul Buzău felett a másodosztályú pontvadászat ötödik fordulójában. Ilyés Róbert legénysége a mezőny egyetlen hibátlan csapataként magabiztosan őrzi első helyét a táblázatban. A Hargita megyei együttes a bajnoki szünet után a Resicabányai CSM otthonában játszik.