Labdarúgás, SuperLigaBernd Storck szerződését is felbontották

2024. szeptember 5., csütörtök, Sport

A Sepsi OSK csütörtökön közölte, közös megegyezéssel szerződést bontott Bernd Storck vezetőedzővel. A német szakember tavaly november végén érkezett Sepsiszentgyörgyre, az előző idényben felsőházi rájátszásba juttatta a csapatot, amely végül az ötödik helyen végzett. Az elmúlt hetekben az együttes sorozatban négy mérkőzést vesztett, a legutóbbi hat találkozón mindössze két pontot gyűjtött, így tizenkettedik helyre csúszott a táblázatban.

  • Bernd Storck kilenc hónap után távozik. Fotó: Tókos Csaba
    Bernd Storck kilenc hónap után távozik. Fotó: Tókos Csaba

Bernd Storck idén májusban még szerződést hosszabbított a sepsiszentgyörgyi klubbal, azonban az elmúlt hetek negatív sorozata az állásába került, így kilenc hónap után távozik a háromszéki csapattól. A 61 éves német szakember tavaly november végén vette át a székelyföldi együttes irányítását, amelyet azóta minden sorozatot figyelembe véve 32 mérkőzésen irányított a kispadról, ebben az időszakban tizenkétszer győztek, nyolcszor döntetlent játszottak és tizenkétszer kikaptak. A német szakember vezetésével a piros-fehér mezesek márciusban felsőházi rájátszásba jutottak, ahol háromszor nyertek, háromszor osztoztak a pontokon és négyszer vereséget szenvedtek, így az ötödik helyen zárták a bajnokságot.

A hivatalos bejelentés előtt Diószegi László közösségi oldalán már jelezte, hogy újabb fontos bejelentés várható. A klubelnök úgy fogalmazott, négy kemény nap után megszületett egy nagyon nehéz döntés. Kiemelte, a klub legfontosabb, az azt érintő döntések pedig érzelemmentesek kell legyenek. Hozzátette, közös megegyezéssel elválnak útjaik, azonban ezzel még nincs vége a távozók sorának, ugyanis akik tévedtek, azok fizetnek. Elmondta, sokat tanult a német szakembertől, ugyanakkor a következő lépés kulcsfontosságú lesz, és odafigyelést igényel. Kihangsúlyozta, a szurkolók a legfontosabbak, hosszú távon a klubnak pedig nélküle és a kollégái nélkül is működnie kell. Megkért mindenkit, hogy a nehéz helyzetben legyenek a csapat mellett, és menjenek a Botoșani elleni mérkőzésre.

A Sepsi OSK legközelebb szeptember 13-án, pénteken 18 órától hazai pályán játszik, a SuperLiga kilencedik fordulójában az FC Botoșani látogat Háromszékre. A székelyföldi csapat ezt követően szeptember 22-én, vasárnap 16 órától az FC Farul Constanța vendégeként lép pályára, aztán a hónap végén az FCSB érkezik a Sepsiszentgyörgyre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2024-09-05: Máról holnapra - Nagy D. István:

Felrántják a kéziféket?

Néhány hónapja már elég egyértelmű, hogy egyre rosszabb irányba tart az ország szekere, az is világos, hogy a kormányzat ezzel tökéletesen tisztában van, és miközben próbálják finomítani, színezni a helyzetet, kénytelen-kelletlen nekiláttak a drasztikusabb intézkedéseknek. Hogy a helyzet mennyire rossz, azt jól mutatja a megszorításcsomag, amelyről már több rendben szó esett, közvitára bocsátották, illetve tegnap már rá is bólintott a kormány, összecsapva azt a korábban már szintén belengetett, inkább népszerű, mint hatékony adóamnesztiával.
2024-09-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
KÖZÖS KIÁLLÍTÁS. Az árkosi Vízcsűrben (Árkos, Kriza János utca 18.) ma 18 órától nyílik Sipos Gaudi Tünde és Nagy Gaudi Mátyás Örökség tere című közös kiállítása. Házigazda: Ferenczi Z. Sámuel; kurátor: Rizmayer Péter; megnyitó szövege: Jász Attila, költő, szerkesztő, esszéíró.