Füstölő Aszfalt Kézdivásárhelyen

2024. szeptember 10., kedd, Közélet

Az eddig megszokott helyszín, a fortyogófürdői gokartpálya helyett a Molnár Józsiás parkban tartották meg szombaton immár hatodik alkalommal a Füstölő Aszfalt nevű rendezvényt, melynek célközönsége a különböző fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek.

  • Nermin Suleymanova felvétele
    Nermin Suleymanova felvétele

Az ötletgazda és fő szervező Oláh Attila parakerékpáros, a Kendu Egyesület elnöke volt, társszervezők a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a Pro Pectus Egyesület, a Székely Kutyaklub és a Salvatore Egyesület, fő támogató pedig a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A speciálisan kialakított, több száz méteres időmérő futamra Háromszék és Hargita megye több településéről 74 személy nevezett be, de csak hatvanan jelentek meg, akik kerékpárral, tolókocsival, rollerrel vagy görkorcsolyával álltak rajthoz, és több olyan személy is akadt, aki többször is végigszaladta a kijelölt útvonalat. Nagy népszerűségnek örvendett a Bakk-Vitális Mária Kinga két idomított labrador kutyája is. A rendezvény végén minden egyes résztvevő trikóval, egy-egy megszemélyesített fémbögrével, karkötővel, éremmel és oklevéllel térhetett haza. A közösen elfogyasztott pityókatokányt a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete készítette.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2024-09-10: Kultúra - :

Egyiptomban kezdi huszadik évadát az M Studio

Az M Studio Mozgásszínház új évadát fesztiválszereplésekkel nyitotta, két új bemutatót is terveznek, folytatják a Beyond Front@: Bridging Periphery Kreatív Európa projekt programjait, és elindítják a Contemporary Resilience: Reinventing Dance in Ukraine hároméves nemzetközi projektet.
2024-09-10: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Nehéz helyzetű gyermekek fejlődését segíthetjük

Támogass egy mosolyt, gördíts félre egy követ! – ezzel a mottóval indított adománygyűjtő kampányt a Gyulafehérvári Caritas, hogy a Kovászna, Hargita és Maros megyében működtetett, gyermekek és fiatalok felkarolásával foglalkozó programjaik és központjaik további fenntartásához anyagi hátteret biztosítsanak.