Lecsós tarjaszeletMit készítsünk ma?

2024. szeptember 12., csütörtök, Szabadidő

Hozzávalók: 12 szelet tarja, 4 üveg lecsó (4×680 g), 10 db közepes fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál zsír.

Elkészítése. A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával törjük össze. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és forró zsírban enyhén pirosra sütjük. Ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a hagymát, beleöntjük a lecsót, kicsit sózzuk, összekeverjük és főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Amikor összefőtt, a hús­szeleteket visszatesszük, fűszerezzük, és együtt főzzük takaréklángon, amíg a hús megpuhul.

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 6 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2024-09-12: Család - :

Gyermekeink

2024-09-12: Szabadidő - :

A nap fotója