Női kézilabda, A-divízióHazai pályán kezdi a bajnokságot a Sepsi-SIC

2024. szeptember 13., péntek, Sport

A hétvégén kezdődik a női A-divízió 2024–2025. évi idénye, a Sepsi-SIC pedig hazai pályán kezdi a másodosztályú kézilabda-bajnokságot. Az A-csoportban szereplő sepsiszentgyörgyi csapat a nyitófordulóban szombaton 15 órától a nyáron újraalakult Hargita KK együttesét fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Román Kézilabda-szövetség két csoportba osztotta a benevezett húsz csapatot: a Sepsi-SIC az A jelűbe került, akárcsak a nyáron újraalakult székely­udvarhelyi klub. A székelyföldi együttesek az egymás elleni párharcon kívül a Resicabányai CSU, az CS Județean Prahova, a CS Star Mioveni, a Temesvári CSU, a Nagyváradi CSU, a Vidombáki Teutonok, a Kolozsvári CSU és a Fogarasi VSK ellen játszanak. Az odavágó utolsó fordulóját november 16-án rendezik, a visszavágó december 14-én kezdődik, aztán egy háromhetes szünetet követően a pontvadászat 2025. január 11-én folytatódik, az alapszakasznak pedig február 15-én lesz vége. A két csoport első négy helyezettje bejut a felsőházi rájátszásba, ahol az alakulatok ugyancsak kétszer találkoznak egymással. A playoffban az első kettő feljut a Virágok Ligájába, míg a harmadik és a negyedik május végén osztályozó tornán vesz részt az élvonal 11. és 12. helyén záró csapatokkal.

A székely összecsapást követően a háromszéki csapat a második fordulóban a Vidombáki Teutonok vendégeként lép pályára, majd a harmadik körben a Fogarasi VSK látogat Sepsiszentgyörgyre. Ezt követően a Carmen Cartaș irányította gárdára a CS Județean Prahova elleni idegenbeli találkozó vár, majd a CS Star Mioveni érkezik a Szabó Kati Sportcsarnokba. A hatodik játéknapon a zöld-fehér mezesek Resicabányára utaznak, aztán a Kolozsvári CSU együttesét fogadják. A Sepsi-SIC az odavágó utolsó előtti mérkőzését a Nagyváradi CSU otthonában játssza, végül pedig hazai közönség előtt a Temesvári CSU alakulatával mérkőzik meg.

„Még fiatalabb csapattal vágunk neki a bajnokságnak, mint tavaly. Öt játékos még mindig utánpótláskorú, további öt pedig a nyáron fejezte be a junior korszakát. Ez a mi megközelítésünk, épp ezért örülünk, hogy az új idényben több mérkőzésünk lesz. Mint minden szezonban, a másodosztályban is vannak igényes klubok, amelyek feljutást előrevetítő költségvetéssel dolgoznak és tapasztalt játékosokat foglalkoztatnak, a mi csoportunkban a Kolozsvár és a Ploieşti szerezne részvételt az élvonalba. Úgy gondolom, kiegyenlített küzdelemre számíthatunk, illetve olyan bajnokság lesz, amelyben a lányok sokat fejlődhetnek. Szerintem a felsőházi rájátszásba jutás reális célkitűzés. Örülünk, hogy a Székelyudvarhely visszakerült az A-divízióba, kiváló kézilabdázókat vittek haza Besztercéről és Magyarországról. Szombaton érdekes meccsre számítunk, várjuk a szurkolókat a Szabó Kati Sportcsarnokba” – nyilatkozta Carmen Cartaș.

Az első forduló programja (szombat): Resicabányai CSU–CS Județean Prahova (11 óra), CS Star Mioveni–Temesvári CSU (11 óra), Nagyváradi CSU–Vidombáki Teutonok (12 óra), Sepsi-SIC–Hargita KK (15 óra), Kolozsvári CSU–Fogarasi VSK (16 óra).

A sepsiszentgyörgyi csapat menetrendje az odavágóban: * 2. forduló (szeptember 21.): Vidombáki Teutonok–Sepsi-SIC * 3. forduló: Sepsi-SIC–Fogarasi VSK (október 5.) * 4. forduló (október 12.): CS Jude­țean Prahova–Sepsi-SIC * 5. forduló (október 16.): Sepsi-SIC–CS Star Mioveni * 6. forduló (október 30.): Resicabányai CSU–Sepsi-SIC * 7. forduló (november 2.): Sepsi-SIC–Kolozsvári CSU * 8. forduló (november 9.): Nagyváradi CSU–Sepsi-SIC * 9. forduló (november 16.): Sepsi-SIC–Temesvári CSU.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 95
szavazógép
2024-09-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM. Ma 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Béla-termében bemutatják Garda Dezső A tutajozó székelyek című kötetét. A szerzővel Boér Hunor könyvtáros, muzeológus beszélget. Garda Dezső (Kolozsvár, 1948) tanár, szociográfus, történész, politikus, több mint 30 kötet szerzője.
2024-09-13: Sport - Miska Brigitta:

Botoșani ellen kimászhat a gödörből a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A SuperLiga kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén a másfél hónapja nyeretlen sepsiszentgyörgyi csapat ma az utolsó előtti FC Botoșani ellen játszik a Sepsi OSK Arénában. A háromszéki együttest ideiglenesen Valentin Suciu irányítja, akinek a vezetőség bizalmat szavazott, így 2017 után ismét bizonyítási lehetőséget kap. A 18 órakor kezdődő találkozót Horia Mladinovici vezeti.