3. LigaItthon játszik a Kézdivásárhelyi SE

2024. szeptember 13., péntek, Sport

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában a Sepsi OSK II. idegenben, a Kézdivásárhelyi SE hazai környezetben játszik. A hibátlan megyeszékhelyi csapat ma 17 órától az Aerostar Bacău otthonában lép pályára, a felső-háromszéki alakulat szombaton 17 órától a Voința Limpeziș együttesét fogadja a Sinkovits Stadionban.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A háromszéki csapatok győzelemmel hangoltak a soron következő mérkőzésekre, múlt héten a sepsiszentgyörgyi együttes hazai közönség előtt közel fél órát emberhátrányban játszva nyert a CSM Râmnicu Sărat ellen (1–0), a Liviu Negoiță irányította a céhes városi gárda pedig a Sporting Liești otthonában diadalmaskodott (0–3). Két fordulót követően a Sepsi OSK II. két győzelemmel második a táblázatban, a Kézdivásárhelyi SE egy sikerrel és egy vereséggel az ötödik helyen áll. A kézdivásárhelyi alakulat korábban még nem találkozott a Voința Limpeziș csapatával, amely két játéknapot követően szintén három pontot tudhat magáé­nak, ezzel azonban csak hetedik a rangsorban. A megyeszékhelyi együttes nyolc évvel ezelőtt már farkasszemet nézett az Aerostar Bacău alakulatával, amely gólkülönbségének köszönhetően jelenleg negyedik a tabellán. A piros-fehér mezesek a 2015–2016. évi idényben a hazai odavágót megnyerték (1–0), aztán az idegenbeli visszavágót gól nélküli döntetlennel zárták, a szezon végén pedig másodosztályba jutást ünnepelhettek.

A harmadik forduló programja: * ma: CSM Râmnicu Sărat–Sporting Liești (17 óra), Aerostar Bacău–Sepsi OSK II. (17 óra) * szombat: CSM Adjud FC–Unirea Brăila (17 óra), Unirea Braniştea–FC Viitorul Onești (17 óra), Kézdivásárhelyi SE–Voința Limpeziș (17 óra). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2024-09-13: Sport - Miska Brigitta:

Botoșani ellen kimászhat a gödörből a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Két hét szünet után folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A SuperLiga kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén a másfél hónapja nyeretlen sepsiszentgyörgyi csapat ma az utolsó előtti FC Botoșani ellen játszik a Sepsi OSK Arénában. A háromszéki együttest ideiglenesen Valentin Suciu irányítja, akinek a vezetőség bizalmat szavazott, így 2017 után ismét bizonyítási lehetőséget kap. A 18 órakor kezdődő találkozót Horia Mladinovici vezeti.
2024-09-13: Szabadidő - :

Mit készítsünk ma? (Füstölt pisztráng)

Hozzávalók: 4 db konyhakész pisztráng (kb. 30 dkg-os), 3 dl olíva­olaj, só, bors, rozmaring, fél citrom leve; a körethez: 4–5 db főtt krumpli, 20 dkg csemege­uborka, 2 db alma, 1 db lila hagyma, zöldfűszerek, kapor, petrezselyem, 5 dkg füstölt szardella, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, 4 evőkanál tejföl, só.