Füstölt pisztrángMit készítsünk ma?

2024. szeptember 13., péntek, Szabadidő

Hozzávalók: 4 db konyhakész pisztráng (kb. 30 dkg-os), 3 dl olíva­olaj, só, bors, rozmaring, fél citrom leve; a körethez: 4–5 db főtt krumpli, 20 dkg csemege­uborka, 2 db alma, 1 db lila hagyma, zöldfűszerek, kapor, petrezselyem, 5 dkg füstölt szardella, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, 4 evőkanál tejföl, só.

Elkészítése. A halakat megmossuk, megtöröljük, kívül-belül bekenjük olívaolajjal és besózzuk (esetleg sópáclében 1 napig pácoljuk). Befűszerezzük sóval, borssal, a belsejébe is tehetünk egy rozmaring­ágat. A grillezőt készítsük elő indirekt grillezéshez, a halakat vizes edény felett a rácson egy órát sütjük-füstöljük, majd megfordítjuk és tovább sütjük, amíg megpuhul és a bőre bronzbarnára pirul.

A körethez a hozzávalókat meghámozzuk, feldaraboljuk, a fűszereket apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a krumplit, almát, uborkát és hagymát, majd rákanalazzuk a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Végül ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a szardellát, és enyhén megsózzuk. (Vegyük figyelembe, hogy a szardella is sós!)

Elkészítéséhez fedeles grillezőre van szükség, amelyet kétzónásra rendezünk be, a faszén mellé vizesedényt teszünk, lassítva a sütést és segítve a füstképződést. A füstöléshez égerfaforgácsot használjunk.

Elkészítési idő: 1,5 óra

Mennyiség: 4 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 287
szavazógép
2024-09-13: Sport - :

Itthon játszik a Kézdivásárhelyi SE (3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában a Sepsi OSK II. idegenben, a Kézdivásárhelyi SE hazai környezetben játszik. A hibátlan megyeszékhelyi csapat ma 17 órától az Aerostar Bacău otthonában lép pályára, a felső-háromszéki alakulat szombaton 17 órától a Voința Limpeziș együttesét fogadja a Sinkovits Stadionban.
2024-09-13: Szabadidő - :

A nap fotója