Indulhat Ciucă

2024. szeptember 16., hétfő, Belföld

Egyöntetűen jóváhagyta Nicolae Ciucă államelnök-jelöltségét a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Országos Tanácsa tegnap.

  • Nicolae Ciucă pártja egyhangú támogatásával indul az államfői székért. Fotó: Facebook / Alina Ghorghiu
    Nicolae Ciucă pártja egyhangú támogatásával indul az államfői székért. Fotó: Facebook / Alina Ghorghiu

Ezt Lucian Bode, az alakulat főtitkára jelentette be, és hozzátette: ettől a naptól kezdve a pártnak minden erejével azon kell dolgoznia, hogy a párt elnöke megnyerje az államfőválasztást. Alina Gorghiu igazságügyi miniszter semmi okát nem látja annak, hogy ne így legyen. Emlékeztetett: tíz éve mindenki kételkedett abban, hogy a PNL jelöltje megnyerheti az elnökválasztást, mert a Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltje az első fordulóban 40 százalékos támogatottságot és egymillióval több szavazatot kapott. „Mégis laposra vertük a PSD-t 2014-ben. És biztosíthatom önöket, kedves liberálisok, hogy ugyanez fog történni” – jelentette ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-09-16: Belföld - :

A bányászok nyugdíja sem csökken

A nehéz vagy különleges munkakörülmények között dolgozó személyek nyugdíja sem csökken az újraszámolás után – közölte a bányászok képviselőivel tartott pénteki találkozója után Marcel Ciolacu kormányfő.
2024-09-16: Közélet - Bartos Lóránt:

Újabb hitelt vesz fel ­Kézdivásárhely

Pénteken tartotta jelenlegi felállásában vélhetően utolsó rendes ülését a kézdivásárhelyi tanács, ezen egyebek mellett a költségvetés módosításáról, illetve egy újabb hitelvonal nyitásáról is döntöttek a testület tagjai. A kölcsönfelvételre azért van szükség, mert az európai uniós pályázatok önrésze az elszabadult árak miatt jelentősen megemelkedett.