Sportnapok, 2024Tizenhatodik kiírásánál a sepsiszentgyörgyi esemény

2024. szeptember 17., kedd, Sport

Egy év kihagyás után, idén szeptember 20–22. között ismét megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő sepsiszentgyörgyi Sportnapokat. Ez lesz a hagyományos esemény tizenhatodik kiírása, a tavaly azért nem rendezték meg, mert a megyeszékhely főtere nemzetközi jelentőségű fotókiállításnak adott otthont.

  • Fotók: Kristó-Gothárd Hunor
    Fotók: Kristó-Gothárd Hunor

A tizenhatodik Sportnapokat felvezető hétfői sajtótájékoztatón az esemény fő szervezője, Nemes Áron mellett jelen volt Ambrus Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, valamint Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. „A Sportnapok a teljes közösségünk azon kevés rendezvénye közé tartozik, amelyek generációktól függetlenül szólnak mindenkihez. Az, hogy 16. alkalommal szervezik meg a Sportnapokat, mindannyiunk számára azt jelzi, hogy van igény az eseményre, az emberek érdeklődnek a téma iránt, és egyre többen gondolkodnak abban, hogy az aktív életmódot válasszák itt, Sepsiszentgyörgyön” – mondta Ambrus Fruzsina. „2007 óta szervezzük a Sportnapokat, ami, úgy gondolom, hogy egy sikertörténet. Idén is azon dolgoztunk, és nagy reményekkel várjuk a hétvégét, olyan programokat szerveztünk, amelyek a kisgyerekektől kezdve az idősebb korosztályig mindenkit megmozgatnak, az egyéni sporttól egészen a tömegsportig mindent felkarolnak, és igyekeztünk minél több csapatot, egyesületet bevonni a szervezésbe” – vette át a szót Nemes Áron.

 

Nemes Áron, fő szervező

 

A 2024-es Sportnapok egy bemelegítő nappal rajtol: csütörtökön 18 órától a Székely Mikó Kollégium ad otthont a Sportszülők Minikonferenciájának, amelyen tapasztalt sportpszichológusok osztanak meg gyakorlatias tudást a sportszülőkkel és sportban dolgozó szakemberekkel. Az idei eseménysorozat hivatalos megnyitóját pénteken 17 órakor tartják Sepsiszentgyörgy főterén, ezt követi az Olimpiai tiszteletfutás, amelyen a résztvevők a városközpontban kialakított pályán szaladnak egy kört Incze Kriszta, Molnár Ede és Cătălina Axente olimpikonok tiszteletére. Szombaton több helyszínen zajlanak a rendezvények; ezek közül kiemelhető az ökölvívó- (ez új sportág a Sportnapokon) és az amerikaifutball-bemutató, valamint a Török Edit és Török Mária kézilabda-legendákkal, továbbá a régi idők fociját felelevenítő Goga Györggyel való közönségtalálkozók. Vasárnap lesz a megszokott sportágválasztó, a Sportnapok zárómomentuma pedig a 18 órától ismét megrendezésre kerülő Színes Futam. A szervezők idén 3000 éremmel, 280 serleggel és 1000 pólóval készültek, a programok száma meghaladja a százat, és közel 50 sportág kerül bemutatásra, a szervezésben pedig több mint 40 egyesület és klub vett részt.

A háromnapos esemény programja megtalálható a www.sportnapok.ro weboldalon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 314
szavazógép
2024-09-17: Sport - :

Pontokat hullatott itthon a Sepsi-SIC (Teremlabdarúgás, 1. Liga)

Pontokat hullatott az új idénybeli első hazai mérkőzésen a megyeszékhelyi Sepsi-SIC, amely hétfőn 4–4-es döntetlent játszott a Mausoleul Mărăşeşti együttesével a teremlabdarúgó 1. Liga 3. fordulójában. A romániai futsalválogatott összetartása miatt a soron következő két hétben szünetel az élvonalbeli bajnokság, a háromszéki csapat pedig legközelebb a Luceafărul Buzău vendégeként lép pályára.
2024-09-17: Sport - :

Igazolta a papírformát a címvédő (Labdarúgás, 4. Liga)

A megyei labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában nem született meglepetés, az esélyesebbnek tartott csapatok igazolták a papírformát. A címvédő Bardoc magabiztos győzelmet aratott Gelence vendégeként, Zágon pedig Szentkatolna otthonában diadalmaskodott, így az erdővidéki és az orbaiszéki együttes az első két helyet foglalja el a táblázatban.