Óvodát a vérközpontért

2009. február 17., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Gróf Mikó Imre utcai, a vérközpontnak helyet adó műemlék épületet szeretné megszerezni az egészségügyi minisztériumtól, helyette a Multitrans mögötti óvodaépületet ajánlja fel.

A Regionális Operatív Programban Sepsiszentgyörgy komplex, a város központját teljességében átfogó tervvel szándékszik pályázni, ennek része lenne a vérközpont mostani épületének teljes felújítása, benne egy vadászati múzeum kialakítása. A cserébe ajánlott épületben az óvoda és bölcsőde a tanév végéig működhet, és már keresik a megoldást arra, hová költöztetnék a csoportokat, ha megszületik a cserét jóváhagyó kormányhatározat. A tanácsülésen elhangzott, hogy az óvoda további sorsának alakításában a gyerekek szüleivel is konzultálnak. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-02-17: Közélet - x:

Ünnepeltek a diákszínjátszók

A Részletek a bolyongás meséiből című produkció százhatvanadik előadásával ünnepelte vasárnap a sepsiszentgyörgyi Osonó Diákszínház a társulat tizenhat éves születésnapját.
2009-02-17: Közélet - x:

Megyei szintű razzia

Rajtaütésszerű akciósorozatot hajtott végre a rendőrség szombatról vasárnapra virradó éjjel. Razziáztak a diszkókban és az éjjeli bárokban az egész megye területén, ugyanakkor a közutakon ellenőrizték a gépkocsivezetőket.