Zöldtrágyázás

2024. szeptember 17., kedd, Gazdakör

Azoknak a gazdálkodóknak, akik a kifizetési ügynökségnél vállalták a 10-es intézkedés agrárkörnyezeti és klímaváltozás megelőzése 4-es csomagját, legkésőbb szeptember 30-ig el kell vetniük a zöldtrágyázásra használt növényfajokat.

  • Fotó: pixabay.com
    Fotó: pixabay.com

Ez lehet borsó, takarmányborsó, repce, mustár, csillagfürt és szulfin. A műtrágyázás a vállalt területeken tiltott, csak természetes trágya használható a vetés előtt. Ha a támogatást igénylő nem a kérésben feltüntetett parcellán szeretne zöldtrágyázni, ez is lehetséges, feltétel, hogy ezt legkésőbb szeptember 20-ig jelezze a kifizetési ügynökségnél egy erre vonatkozó nyomtatvány kitöltésével. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-17: Gazdakör - :

Hosszabbítás

A mezőgazdasági kifizetési ügynökség (APIA) meghosszabbította a pályázatok letevésének határidejét az erdőkímélési támogatásoknál, így az erdőtulajdonosok vagy azok társulásai és az erdőkkel rendelkező helyi tanácsok a DR 7-es intézkedésre október 4-ig tehetnek le igényléseket.
2024-09-17: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Kolozsvári rakott káposzta csabai kolbásszal)

Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 80 dkg darált hús (dagadó), 2 evőkanál pirospaprika, 2–3 db babérlevél, 0,5 dl olaj, 50 dkg bulgur, 1 szál csabai kolbász, 2 fej vöröshagyma, 1 fej lila hagyma, 2 dl tejföl, 3 szelet kolozsvári szalonna, 1 dl fehérbor, só, bors.