Célkeresztben az önismeret és karrierépítés

2024. szeptember 17., kedd, Közélet

Fiatalokat célzó esemény, a karrierépítés lehetőségeit boncolgató programsorozat helyszíne lesz ma és holnap a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciaterme. Az iSEPSI 2030 Youth Lab célja, hogy interaktív foglalkozások révén a résztvevők megismerjék erősségeiket, fejlődési lehetőségeiket, illetve rálátást nyerjenek a munkaerőpiaci helyzetre.

  • A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgy
    A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgy

A Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a PONT Csoport által szervezett rendezvény a fiatalok karrierépítésének támogatására összpontosít, emellett célja, hogy a jövőbeli lehetőségeket is feltérképezze – áll a kezdeményezők tájékoztatójában. A kétnapos programsorozat egyebek mellett alkalmat biztosít arra, hogy az érdeklődők megismerjék, mely személyiségtípushoz tartoznak, illetve gyakorlati tudnivalókat is kínál az álláskereséshez, a munkáltatókkal való személyes találkozáshoz, beszélgetéshez, támpontokkal szolgál a szakmai önéletrajz összeállításához.  Ugyanakkor olyan eszközöket és ismereteket kíván a fiatalok figyelmébe ajánlani, amelyek hozzájárulnak szakmai és személyes fejlődésükhöz egyaránt.

A rendezvény ma 17 órakor kezdődik, a bevezetőt követően Ferencz Júlia ifjúsági munkás és Farkas András szervezetfejlesztő és startupper tart előadást  – témakör: Ki vagyok én? Milyen típusú személyiség vagy? Mik az erősségeid, miben fejlődhetsz? –, a foglalkozást összegzés és kiértékelő zárja. Szerdán a 17 órai bevezetőt követően Dobre Nóra HR-szakértő, hobbicsellista tart ismertetőt arról, hogy mire érdemes figyelni az álláshirdetések keresése közben, illetve az állásinterjúkon.

A belépés ingyenes, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. További információk elérhetők az Ifjúsági Iroda közösségimédia-oldalain.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-17: Kultúra - Ferencz Csaba:

A virágos reneszánsz termékei (Festett bútorok a Székelyföldön)

Családias hangulatban mutatták be a zabolai Csángó Múzeumban Pozsony Ferenc néprajzkutató, akadémikus legújabb kötetét. A Festett bútorok a Székelyföldön című kiadvány több évtizedes gyűjtő- és kutatómunka eredménye, amely végigkísérte a szerző munkásságát gyermekkorától napjainkig.
2024-09-17: Kultúra - Váry O. Péter:

Kós-kiállítás a Kós-épületben

Ami a miénk, csak azt ismerhetjük meg igazán belülről – vezette fel Prezsmer Boglárka, ezúttal moderátori szerepben, a csütörtök délután Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban megnyílt, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet által több évi munkájának eredményeként létrehozott Kós András 110 kiállítást. A kijelentést akár átfordítani is lehet: csak azt ismerhetjük meg igazán, ami belülről a miénk. És Kós András olyan művész volt: belőlünk fakadó, bennünket megjelenítő. Ezért (is) kapott helyet életmű-kiállítása a Székely Nemzeti Múzeumban.