Zöld Nap-pali tábor

2024. szeptember 17., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület partnerségben a városháza sportirodájával huszonnyolcadik alkalommal szervezett napközis tábort a céhes városban iskolakezdés előtt. A táborba tizenhat 6–10 éves helybeli, kézdiszentléleki, fotosmartonosi és bélafalvi iskolás kapcsolódott be.

  • Venczel Tamás felvétele
    Venczel Tamás felvétele

Ráduly Attila egyesületi elnök elmondta: a tábor számos célja közül az egyik kétségtelenül az volt, hogy a sportot kedvelő, a természetet szerető gyerekeket megtalálják, illetve ők is megtalálják az egyesületet annak érdekében, hogy tartós kapcsolat alakuljon ki köztük, azaz rendszeres résztvevőivé váljanak programjaiknak. A gyerekeknek olyan játékos tevékenységeket szerveztek, melyek által felhívták figyelmüket a környezettudatosság és az egészséges életmód fontosságára. A tábor nemcsak helyzetgyakorlatokból állt, hanem kommunikációs, ráhangoló-hangulatoldó, valamint mozgásos programot is tartalmazott. Ugyanakkor izgalmasabbnál izgalmasabb csapatjátékokban, valamint gondolkodást fejlesztő stratégiai játékokban vettek részt, de a kézműves-tevékenység, az origami és a reggeli torna sem hiányzott a programból. A napközis táborban volt még számos labdajáték, teremfoci, tánctanulás, bingózás, asztaliteniszezés, kosárlabdázás, tollasozás, malmozás, és a sakkozás alapjainak ismertetése is fontos szerepet kapott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2024-09-17: Közélet - Bartos Lóránt:

Háromszékiek Norvégiában

Megismerkedtek a norvég kultúrával, az északi ország természeti szépségeivel és kapcsolatokat építettek. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnázium tíz diákja két kísérőtanárral az Erasmus+ program révén látogatott Norvégiába.
2024-09-17: Közélet - Bodor János:

Szent István családi nap

Bár nagyon tartottak a szeszélyes időjárástól, szombaton sikeresen lezajlott az idei, már hatodik alkalommal megszervezett Szent István családi nap a kovásznai római katolikus egyházközségben, amelyet nagyon sokan megtiszteltek jelenlétükkel.