AtlétikaNépes háromszéki mezőny a Running Festivalon

2024. szeptember 18., szerda, Sport

Az elmúlt hétvégén Csíkszeredában rendezték meg a Running Festival negyedik kiírását, melyen mintegy 700 futó állt rajthoz. A népszerű eseményen több mint hatvan háromszéki tette próbára magát, és többen a dobogóra is felállhattak.

  • Fotó: Facebook / Running Festival Csíkszereda
    Fotó: Facebook / Running Festival Csíkszereda

A pénteken és szombaton megtartott viadal egyaránt szólt a profi és amatőr futóknak. A két nap alatt volt éjszakai terepfutóverseny, kisebb családi megmérettetés, a benevezett több mint hétszáz futó pedig maratoni, félmaratoni, 5 és 10 kilométeres távon, valamint váltóban mérhette össze állóképességét és gyorsaságát. A futófesztiválon a háromszékiek is szép számban képviseltették magukat: a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör, a Fitness Tribe, a Tri Aluta és a Sepsi Tri tagjai mellett még sok Kovászna megyei mozgáskedvelő nevezett az erőpróba valamelyik versenyére.

„Nagyon nehéz verseny volt, mert a pálya folyamatosan emelkedett vagy lejtett, emellett az eső is zuhogott. Jól kezdtem a versenyt, folyamatosan ott voltam az első helyezett mellett, de sajnos 18 km-nél elsavasodtak a combjaim, így lemaradtam 57 mp-cel a dobogó legfelső fokáról. Köszönöm a feltétel nélküli támogatást a Prodent Kft.-nek, az Unstoppable-nek, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának és a Tri-Aluta Sport Klubnak” – nyilatkozta megkeresésünkre Dániel Attila, aki egyéniben és csapatban is ott volt a csíki viadal rajtjánál.

A háromszéki dobogósok (a teljesség igénye nélkül): * 5 km: Páll Erzsébet 1. hely (60 év fölött), Aczél Judit 3. (50–59 év) * 10 km: Codrea Árpád 2. (open és 30–39 év), Pályi-Kiss Izabella 2. (30–39 év), Albu Enikő 2. (40–49 év), Juga Éva 1. (50–59 év), Hengán Hajnal 1. (60 év fölött) * 21 km: Dániel Attila 2. (open és 18–29 év), Csutak Tamás 1. (60 év fölött), Bagoly Melinda 3. (40–49 év) * 42 km: Német András (Kézdivásárhely) 1. (18–29 év), Nagy Katalin 3. (50–59 év) * 42 km-es váltó, nők: Fitness Tribe lányok (Suciu Szilvia, Dénes Boróka, Borsos Mónika, Magyarosi Orsolya) 1. hely (open); férfiak: Háromszék I. (Dániel Attila, Bihari Szilárd Attila, Birtalan Etele, Kelemen Péter) 1. hely (open). (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2024-09-18: Sport - :

Második mérkőzésüket is elvesztették (Teke)

Az elmúlt hétvégén a Kézdivásárhelyi SE ifjúsági tekecsapata ismét idegenben játszott, s bár a marosvásárhelyi vereséghez képest javítottak játékukon, 2942–2919 arányban mégis kikaptak a Jászvásári CFR vendégeként a 2024–2025-ös ifjúsági tekebajnokság 2. fordulójában. A kék-fehérek legközelebb szintén a moldvai városban vívnak bajnokit, ahol október 12-én hazai pályán fogadják a Talmácsi VSK együttesét.
2024-09-18: Sport - :

Bukaresti diadallal zárult az újabb verseny (Autósport)

Szombaton a Sugásfürdő felé vezető úton rendezték meg a 2024-es Regionális Hegyi Gyorsasági Bajnokság második futamát, amelyen kezdő és ifjúsági korosztályú pilóták mérték össze ügyességüket. A hétvégi megmérettetés nyertese a bukaresti Horia Ion volt, aki közel két és fél perc alatt teljesítette a 3,7 kilométeres versenytávot.