Rántott ponty majonézes krumplisalátávalMit készítsünk ma?

2024. szeptember 18., szerda, Szabadidő

Hozzávalók: 8 darab pontypatkó, 2 tojás, 30 dkg liszt, 40 dkg zsemlemorzsa, só.

A krumplisalátához: 2 tojássárgája, fél citrom leve, 3 evőkanál mustár, 1 kávéskanál só és cukor, 1 dl olaj, 5 dl tejföl, 1,5 kg kiflikrumpli, 8 db főtt tojás, 2 db vöröshagyma.

Elkészítése. A tojásokat és a krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, lehűtjük. 2 tojássárgáját sóval, cukorral, citromlével, mustárral elkeverünk, cseppenként hozzáadjuk az olajat. Utána tesszük bele a tejfölt. Ízlés szerint megsózhatjuk. Belekeverjük a megtisztított, csíkokra vágott lila hagymát, a felkarikázott főtt tojásokat és a feldarabolt főtt krumplit.

A halszeleteket besózzuk, bepanírozzuk, forró zsírban megsütjük. Tálaláskor citromkarikával díszítjük.

Elkészítési idő: 2 óra

Menniség: 4–6 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 287
szavazógép
2024-09-18: Sport - :

Bukaresti diadallal zárult az újabb verseny (Autósport)

Szombaton a Sugásfürdő felé vezető úton rendezték meg a 2024-es Regionális Hegyi Gyorsasági Bajnokság második futamát, amelyen kezdő és ifjúsági korosztályú pilóták mérték össze ügyességüket. A hétvégi megmérettetés nyertese a bukaresti Horia Ion volt, aki közel két és fél perc alatt teljesítette a 3,7 kilométeres versenytávot.
2024-09-18: Szabadidő - :

A nap fotója