Elindult a votcorect.ro platform

2024. szeptember 19., csütörtök, Belföld

Elindította az Expert Forum (EFOR) a votcorect.ro platformot, amelyen az idei államfő- és parlamenti választásokról lehet tájékozódni.

  • Fotó: Facebook / Expert Forum
    Fotó: Facebook / Expert Forum

A szervezet tegnapi közleménye szerint a platformon a választási eljárásról és szabályokról, a külföldön történő szavazásról, a levélszavazásról vagy a mozgóurna igénylésének módjáról is vannak információk. Emellett a választási kampányok finanszírozásáról, a hivatalos kampányidőszakot megelőző periódus szabályairól, a jelölteket támogató aláírások gyűjtésének módjáról és a választásokkal kapcsolatos jogszabályokról is olvashatnak az érdeklődők. A votcorect.ro platform interaktív, kérdéseket lehet feltenni, amelyekre az EFOR szakemberei válaszolni fognak – ígérték a közleményben.

E szerint a szervezet tanácsadást is nyújt majd azoknak a választópolgároknak, akik úgy érzik, hogy sérülnek a jogaik. Az ilyen jellegű bejelentéseket a 0800 460 002-es és a 0318 222 800-as telefonszámon fogadják majd a választási napokon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 323
szavazógép
2024-09-19: Belföld - :

Állami program a nagyipar támogatására

Az országos iparfejlesztési terv a kormány legfontosabb, körülbelül kétmilliárd eurós gazdaságélénkítő csomagja – jelentette ki a tegnapi kormányülés elején Marcel Ciolacu.
2024-09-19: Belföld - :

Hírsaláta

INDÍTANÁK IOHANNIST. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójának két tagja, Daniel Fenechiu és Gabriel Andronache tegnap törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy Románia elnöke a mandátuma utolsó három hónapjában független jelöltként indulhat valamely párt, politikai szövetség vagy választási szövetség listáján a parlamenti választásokon.