Hírsaláta

2024. szeptember 19., csütörtök, Belföld

INDÍTANÁK IOHANNIST. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójának két tagja, Daniel Fenechiu és Gabriel Andronache tegnap törvénytervezetet nyújtott be arról, hogy Románia elnöke a mandátuma utolsó három hónapjában független jelöltként indulhat valamely párt, politikai szövetség vagy választási szövetség listáján a parlamenti választásokon.

  • Fotó: Presidency.ro
    Fotó: Presidency.ro

A jogszabályjavaslat a parlamenti választási törvényt módosítja. (Agerpres)

LELÖVETNÉ AZ OROSZ DRÓNOKAT. Andrij Szibiha ukrán külügyminiszter arra kérte tegnap Bukarestben a román partnereket, hogy elemezzék a Románia légterének közelébe kerülő orosz drónok lelövésének lehetőségét. Az ukrán diplomácia vezetője háláját fejezte ki Románia azon döntéséért, hogy egyik Patriot légvédelmi rendszerét Ukrajnának adományozza, ugyanakkor elmondta, hogy Oroszország erőfeszítései jelenleg az ukrán áramtermelési kapacitás gyengítésére irányulnak, ami rendkívül veszélyes. „Ezért arra kérem romániai partnereinket, vegyék fontolóra a romániai légtér közelében levő orosz drónok vagy rakéták lelövésének lehetőségét” – fogalmazott. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2024-09-19: Belföld - :

Elindult a votcorect.ro platform

Elindította az Expert Forum (EFOR) a votcorect.ro platformot, amelyen az idei államfő- és parlamenti választásokról lehet tájékozódni.
2024-09-19: Belföld - :

Költségvetés-kiigazítás

Marcel Ciolacu miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy költségvetés-kiigazításra készül a kormány, amelynek során az egészségügyi, oktatási és fejlesztési minisztérium büdzséjét egészítik ki.