Pénzjutalom a tízesért

2024. szeptember 19., csütörtök, Belföld

Elfogadja a kormány tegnapi ülésén a határozatot, amellyel pénzjutalomban részesíti az országos képességfelmérő vizsgán vagy az érettségin 10-es átlagot elérő diákokat – közölte a kabinet tegnapi ülésének elején a miniszterelnök.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A kormányfő szerint azok a nyolcadik osztályt végzett tanulók, akik 10-es átlaggal zárták a képességfelmérőt, 2000 lejes, a színtízesre érettségizett diákok pedig 5000 lejes pénzdíjat kapnak. Az intézkedés összesen 154 tanulót érint, 2024-ben ugyanis 80 érettségiző és 74 nyolcadik osztályt végzett diák vizsgázott 10-esre – tette hozzá Marcel Ciolacu.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 327
szavazógép
2024-09-19: Belföld - :

Költségvetés-kiigazítás

Marcel Ciolacu miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy költségvetés-kiigazításra készül a kormány, amelynek során az egészségügyi, oktatási és fejlesztési minisztérium büdzséjét egészítik ki.
2024-09-19: Belföld - :

Tüntettek a kohászatban dolgozók

Tüntetést tartott tegnap Bukarestben a kohászokat tömörítő Metarom szakszervezeti szövetség. Dănuţ Onică elnök szerint a mintegy 500 résztvevő az új nyugdíjtörvény előírásai ellen kíván szót emelni.