Brüsszel hajtóvadászatot folytat

2024. szeptember 19., csütörtök, Világfigyelő

Napjainkban hajtóvadászat folyik a migrációt elutasító politikusokkal és kormányokkal szemben, ennek része a határ védelme miatt Magyarországra kirótt gigabírság és a Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettesre kért hatéves börtönbüntetés is – szögezte le Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

  • Szijjártó Péter: Normális világban élünk? Fotó: Facebook / Szijjártó Péter
    Szijjártó Péter: Normális világban élünk? Fotó: Facebook / Szijjártó Péter

A tárcavezető sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy Brüsszel jelenleg migrációpárti politikát hajt végre. „Normális világban élünk? Teljesen elment mindenkinek az esze itt Európában?” – tette fel a kérdést Szijjártó Péter. Majd aláhúzta, hogy Matteo Salvini felelős politikusként úgy döntött, hogy megvédi a hazáját, és csupán érvényt akart szerezni a jogszabályoknak, amelyek értelmében minden ország maga határozhatja meg azt, hogy ki léphet a területére. „És ha valakit ezért börtönbe akarnak küldeni, akkor tényleg az ember már nem tudja, hogy a józan ész elvesztésének milyen minősített szintje van Európában” – fogalmazott.

A miniszter szerint ráadásul a kettős mércét mutatja az a tény is, hogy miközben Magyarországot büntetik a határai védelméért, senki nem szól egy szót sem amiatt, hogy Németország lezárta a belső schengeni határokat, márpedig az övezet működésének ellehetetlenítése súlyos kárt okoz Európának. „A schengeni övezet működőképességét úgy lehet biztosítani, ha megvédjük a külső határokat. Minket jelenleg ezért büntetnek. A külső határok védelmének nincsen alternatívája” – hangsúlyozta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2024-09-19: Világfigyelő - :

Büntetik Magyarországot

Az Európai Bizottság megkezdi levonni a Magyarországnak szánt esedékes uniós kifizetésekből az EU bírósága által az országra kiszabott 200 millió eurós bírságot, miután a magyar kormány a határidőig nem fizette be az összeget – jelentette be a bizottság szóvivője tegnap.
2024-09-19: Világfigyelő - :

Hollandia nem kér a migránsokból

A holland kormány tegnap hivatalos kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.