Mellékutcákat, közvilágítást korszerűsítenek

2024. szeptember 19., csütörtök, Közélet

Tucatnyi mellékutca újul meg Kökösben az Anghel Saligny program révén, s mivel a kivitelező jól tartotta az ütemtervet, a községvezetés azt reméli, idén befejezik a munkát.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Tăraș Silviu polgármester lapunknak elmondta, a beruházás 12 utca aszfaltozására terjed ki, a munkálatokat végző Valdek Kft.-nek eddig öt utcában sikerült leterítenie az aszfaltréteget. Jól haladnak, így a fennmaradó szakaszokon is várható, hogy hamarosan felviszik az első réteget, korábban megtörtént az utcák szegélyezése, a vízelvezető sáncok kiépítése. A polgármester megjegyezte, a helybéliek türelemmel viselték a munkálatokkal járó kellemetlenségeket, sőt, jelezték, ha valahol úgy látták, hogy javítanivaló akad.

A közúti infrastruktúra mellett a közvilágítás is megújul idén a megyehatáron fekvő községben, amit a Környezetvédelmi Alapból nyert támogatásból fedeznek. A közbeszerzést lebonyolították, a kivitelezés jogát a Vodafone cég nyerte el – tudtuk meg. A községvezető szerint Kökösben és Kökösbácsteleken a világítótesteket újakra cserélik, utóbbi település mellékutcáiban mindegyik oszlopra égőket szerelnek, eddig csak minden másodikon gyúlt fény esténként. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 287
szavazógép
2024-09-19: Közélet - Ferencz Csaba:

Egy helyben topogunk (Háromszék gazdasága)

Mind az üzleti forgalom, mind a bruttó nyereség tekintetében kisebb a megye teljesítménye 2023-ban, mint egy évvel korábban – derült ki a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által összesített adatokból. Édler András elnök szerint azonban egyetlen nagy cég gyengébb teljesítménye mellett általában nagyjából azonos teljesítménnyel lehet számolni, ami azért korántsem biztató.
2024-09-19: Jegyzet - Váry O. Péter:

Panasz (Városjáró)

Aki sokat jár, sokat lát. S ahogy az már csak az ilyen fehéredő hajú személyeknél (hogy öregedő, azt nem esik jól leírni, hogy korban előre haladó, az bikkfanyelvnek hangzik), szóval az ilyen bácsikáknál (ekként minap szólítottak egy boltban, na, az se volt kellemes) lenni szokott, ismerősökkel is találkozik jöttében-mentében az ember. Igaz, egyre kevesebbel, hisz olyan ez a város, mintha a láthatóan zajló átalakulásának a láthatatlanul történő népességcsere lenne a feltétele.