Menekültügyi szabályokMagyarország is mentességet kér

2024. szeptember 20., péntek, Világfigyelő

Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért Magyarország, csatlakozva Hollandiához, mentességet fog kérni az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól – jelentette be az európai uniós ügyekért felelős miniszter Strasbourgban szerdán.

  • Fotó: Facebook / Bóka János
    Fotó: Facebook / Bóka János

Bóka János közölte, a magyar kormány tájékoztatást kapott arról, hogy Hollandia kormánya bejelentette: kérni fogják, hogy Hollandia mentességet kaphasson az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól.
A magyar kormány is hasonló kezdeményezést kíván tenni, mentességet kér, amennyiben azt az uniós alapszerződés módosítása lehetővé teszi. „Az ehhez szükséges jogi és adminisztratív lépéseket megtesszük. Magyarország természetesen elkötelezett tagja a schengeni térségnek, és a jövőben is az marad” – tette hozzá Bóka János.

Mint arról tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, a holland kormány szerdán nyújtott be hivatalos kérelmet az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból. Marjolein Faber holland migrációs ügyekkel foglalkozó miniszter a brüsszeli végrehajtó testületnek címzett levelében azt írta, hogy az új holland kormány „drasztikusan” csökkenteni akarja a Hollandiába irányuló migrációt, „hogy továbbra is teljesíteni tudja alkotmányos kötelezettségeit: a lakhatás, az egészségügyi ellátás és az oktatás biztosítását”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Belföld - :

Inscop: Geoană és Ciolacu lenne az első helyeken

Az elnökválasztás első fordulójában 69 százalékos részvétel mellett Mircea Geoană és Marcel Ciolacu szerezné meg az első két helyet 20 százalék feletti támogatottsággal – derül ki az INSCOP Research felmérésének tegnap közzétett eredményeiből.
2024-09-20: Belföld - :

Ígéret a fogyatékkal élőknek

Marcel Ciolacu kormányfő és a fogyatékkal élők egyesületeinek képviselői tegnap a Victoria-palotában tartott ülésen megállapodtak a jogszabályok módosításáráról annak érdekében, hogy a súlyos látássérültek és más súlyos fogyatékkal élők jövedelme olyan szinten maradjon, amely biztosítja a tisztességes életszínvonalat – tájékoztatott a kabinet.