Ígéret a fogyatékkal élőknek

2024. szeptember 20., péntek, Belföld

Marcel Ciolacu kormányfő és a fogyatékkal élők egyesületeinek képviselői tegnap a Victoria-palotában tartott ülésen megállapodtak a jogszabályok módosításáráról annak érdekében, hogy a súlyos látássérültek és más súlyos fogyatékkal élők jövedelme olyan szinten maradjon, amely biztosítja a tisztességes életszínvonalat – tájékoztatott a kabinet.

  • Fotó: Gov.ro
    Fotó: Gov.ro

„Tisztelem a munkát, tiszteletben tartom a tisztességes élethez való jogot és természetes, hogy olyan megoldásokat fogunk találni, amelyek megfelelnek az elvárásaiknak” – mondta Ciolacu a megbeszélésen a kabinet közleménye szerint.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Világfigyelő - :

Magyarország is mentességet kér (Menekültügyi szabályok)

Az illegális migráció megfékezése érdekében drasztikus lépésekre van szükség, ezért Magyarország, csatlakozva Hollandiához, mentességet fog kérni az európai uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól – jelentette be az európai uniós ügyekért felelős miniszter Strasbourgban szerdán.
2024-09-20: Belföld - :

Fejlesztenék a hadiipart

Romániának közvetlen érdeke, hogy korszerű haditechnikát gyártó hadiipara legyen – ez volt az egyik következtetése a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) tegnapi ülésének, amelynek a napirendjén a biztonsági kihívásokra adott válaszlépések is szerepeltek.