Megsérült egy gázcsap, szünetel a szolgáltatás

2024. szeptember 20., péntek, Közélet

Megsérült egy gázcsap péntek délben Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyed egyik útkereszteződésében, ahol munkálatok folynak.

  • Dolgoznak a gázvállalat munkatársai a Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák kereszteződésénél. Fotó: Demeter Virág Katalin
    Dolgoznak a gázvállalat munkatársai a Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák kereszteződésénél. Fotó: Demeter Virág Katalin

A Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák találkozásánál történt meghibásodás nyomán a helyszínre kivonult a gázszolgáltató több munkatársa, valamint a helyi rendőrség is, kollégáik a forgalom irányításában segítettek. A megyei sürgősségi felügyelőség szóvivője szerint a történtek nyomán bejelentés érkezett hozzájuk is, egy gázcsap megsérülése miatt kérték egy készenléti egységük kivonulását – közölte érdeklődésünkre Alexandru-Marian Rechițean.

A történtek nyomán biztonsági intézkedésként a gázszolgáltatást is beszüntették, ezt több lakó is jelezte, tapasztalta a Szemerja negyedben. Az eset kapcsán a gázszolgáltató diszpécserszolgálatánál is érdeklődtünk, mint mondták, egy véletlen meghibásodás miatt kellett elzárni a gázcsapokat, azt kérték, körültekintően használjuk a földgázzal működő háztartási berendezéseket.

A Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák találkozásánál jelenleg az új forgalomirányítási rendszer munkálatai zajlanak, ott és további tíz sepsiszentgyörgyi útkereszteződésnél új jelzőlámpákat telepítenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-20: Jegyzet - Kuti János:

Szép, csúnya, okos buta vagy régész? (Kármentő)

Államfőnk, Iohannis, mivel közeledik elnöksége vége, szeretett volna NATO-főtitkár vagy valami egyéb fő korifeus lenni az Európai Unióban. De lám, már az Európai Bizottság alelnöki tisztségeit is szétosztották, és sem azt, de még egy biztosi posztot sem kapott. (Lehet, hogy nagyobb esélye lett volna, ha azt nyilatkozza magáról, hogy nő, mert a biztosi posztok tetemes részét, 27-ből 11-et nőknek adtak.)
2024-09-22: Sport - Miska Brigitta:

Kikapott Ovidiuban a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

A sepsiszentgyörgyi csapat vasárnap eseménydús mérkőzésen 2–1-re alulmaradt az FC Farul Constanța vendégeként a SuperLiga tizedik fordulójában. A két kiállítást és két tizenegyest hozó találkozót követően a Sepsi OSK az idényben ötödször szenvedett vereséget, így a kilencedik helyre csúszott a táblázatban.