Labdarúgás, 3. LigaVendégként győztek a háromszéki csapatok

2024. szeptember 23., hétfő, Sport

Nagyszerű hétvégét zártak a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a háromszéki csapatok, ugyanis szombaton győzelemmel térhettek haza a kiszállásokról. A Sepsi OSK II. 4–0-ra diadalmaskodott a nyeretlenül sereghajtó FC Unirea Brăila otthonában, a Kézdivásárhelyi SE pedig 1–0-ra nyert az FC Viitorul Onești vendégeként a negyedik fordulóban.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Uralta a mérkőzést a sepsiszentgyörgyi együttes, amely a 28. percben Vereguț Dániel góljával szerzett vezetést a Duna-parti városban, majd a szünet előtt Iustin Grigore növelte a piros-fehér mezesek előnyét. A második félidőben szintén a vendégek akarata érvényesült, az 53. percben Batzula Hunor iratkozott a gólszerzők közé, aztán a 86. percben Veress Zsombor tizenegyest értékesítve beállította a végeredményt (0–4), így Nagy Sándor legénysége a papírformát igazolva diadalmaskodott a sereghajtó otthonában. A megyeszékhelyi csapathoz hasonlóan a kézdivásárhelyi gárda is begyűjtötte a három pontot idegenben, ráadásul zsinórban a harmadik sikerét ünnepelhette. Liviu Negoiță tanítványai kiegyenlített első játékrészt követően a második felvonásban mezőnyfölényben játszottak, a 76. percben pedig egy sarokrúgás után Ionuț Neamțu a hálóba továbbított (0–1). A háromszéki alakulatok idénybeli harmadik győzelmüknek köszönhetően pontegyenlőséggel a második és a harmadik helyen állnak
a táblázatban.

Eredmények, 4. forduló: FC Unirea Brăila–Sepsi OSK II. 0–4 (gólszerzők: Vere­guț Dániel 28., Iustin Grigore 42., Batzula Hunor 53., Veress Zsombor 86. – tizenegyesből), FC Viito­rul Onești–Kézdivásárhelyi SE 0–1 (gólszerző: Ionuț Neamțu 76.), Sporting Liești–Aerostar Bacău 2–3, Voința Limpeziș–CSM Râmnicu Sărat 2–0, CSM Adjud–Unirea Braniştea 1–2.

A táblázat:

1. Braniştea                3          1          0          9–2      10

2. Kézdivásárhely      3          0          1          9–3        9

3. Sepsi OSK II.           3          0          1          6–1        9

4. Bacău                      3          0          1          9–5        9

5. Limpeziş                 2          0          2          5–6        6

6. Onești                     2          0          2          3–7        6

7. Lieşti                       1          1          2          5–7        4

8. Adjud                      1          0          3          4–6        3

9. Râmnicu Sărat      1          0          3          2–6        3

10. Brăila                    0          0          4          4–13      0

Az ötödik forduló programja: * szeptember 27.: CSM Râmnicu Sărat–FC Viitorul Onești (17 óra), Aerostar Bacău–Voința Limpeziș (17 óra), Sepsi OSK II.–Sporting Liești (17 óra) * szeptember 28.: Unirea Braniştea–FC Unirea Brăila (17 óra), Kézdivásárhelyi SE–CSM Adjud (17 óra). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-09-23: Sport - :

Három ponttal távozott Vidombákról a Sepsi-SIC (Női kézilabda, A-divízió)

A sepsiszentgyörgyi csapat az első félidő után még hátrányban volt, azonban a szünet után megrázta magát és 27–22-re diadalmaskodott a Vidombáki Teutonok otthonában a női A-divízió második fordulójában. A másodosztályú pontvadászat két hétig szünetel, ezt követően a Sepsi-SIC a Fogarasi VSK együttesét fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban.