Női kézilabda, A-divízióHárom ponttal távozott Vidombákról a Sepsi-SIC

2024. szeptember 23., hétfő, Sport

A sepsiszentgyörgyi csapat az első félidő után még hátrányban volt, azonban a szünet után megrázta magát és 27–22-re diadalmaskodott a Vidombáki Teutonok otthonában a női A-divízió második fordulójában. A másodosztályú pontvadászat két hétig szünetel, ezt követően a Sepsi-SIC a Fogarasi VSK együttesét fogadja a Szabó Kati Sportcsarnokban.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Brassó megyében a háromszéki csapat szerzett vezetést, amire a házigazdák a 3. percben válaszoltak. Ezután a Carmen Cartaș irányította alakulat magához ragadta a kezdeményezést, a 9. percben már két góllal vezetett (3–5), ezt követően azonban kiegyenlítetté vált a küzdelem, majd a házigazdák kapcsoltak magasabb fokozatba, ennek köszönhetően sorozatban öt találatot jegyeztek (11–8). A Sepsi-SIC közel negyedórán keresztül nem volt eredményes, a gólcsendet végül Andreea Gheorghe törte meg, a szünet előtt még Daria Lupișcă is faragott a hátrányból, ám így is a barcasági együttes vonulhatott előnnyel a szünetre (12–10).  A vendégek remekül kezdték a második játékrészt, ugyanis zsinórban ötször vették be a vidombáki kaput (12–15), sőt, a folytatásban a zöld-fehér mezesek nem engedték ki a kezükből az irányítást. A hátralévő időben a rivális csak futott az eredmény után, azonban a sepsiszentgyörgyi gárda győzelme nem forgott veszélyben (22–27), így három ponttal távozhatott Vidombákról, ráadásul újabb sikerével őrzi második helyét a táblázatban.

A-divízió, A-csoport, 2. forduló: Vidombáki Teutonok–Sepsi-SIC 22–27 (12–10).
Vidombák, városi sportterem. Vezette: Florin Ramba és Klaus Iulian Ungar. Vidombák: Mărginean – Jiga 6 (1), Ciobotariu 1, Lăcătuș 6 (2), Pivoda 1, Ghirda, Crețu 5. Cserék: Dziadyk, Hlipca (kapusok), Drăgușin-Ardelean, Golanu, Oprică, Bârliga, Virág 1, Bitay 1, Dragomirescu 1. Vezetőedző: Cristina Romilă. Sepsi-SIC: Andrei – Márton, Damian 4, Rău 3, Abaza 2, Bîță 1 (1), Gheorghe 11 (2). Cserék: Dediu, Demeter (kapus), Lupișcă 1, Pintilescu, Stan 3, Ghinea, Banu, Solymosi, Constantinescu 2. Vezetőedző: Carmen Cartaș. Kiállítások: 12, illetve 10 perc. Hétméteresek: 3/5, illetve 3/4.

További eredmények, A-csoport: CS Județean Prahova–Kolozsvári CSU 32–17, CS Star Mioveni–Resicabányai CSU 29–29, Fogarasi VSK–Nagyváradi CSU 30–27, Temesvári CSU–Hargita KK 31–27. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Sport - :

Vendégként győztek a háromszéki csapatok (Labdarúgás, 3. Liga)

Nagyszerű hétvégét zártak a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a háromszéki csapatok, ugyanis szombaton győzelemmel térhettek haza a kiszállásokról. A Sepsi OSK II. 4–0-ra diadalmaskodott a nyeretlenül sereghajtó FC Unirea Brăila otthonában, a Kézdivásárhelyi SE pedig 1–0-ra nyert az FC Viitorul Onești vendégeként a negyedik fordulóban.
2024-09-23: Sport - Tibodi Ferenc:

A mozgás ünnepe Sepsiszentgyörgyön (Sportnapok, 2024)

Ismét a sport, a mozgás és az egészséges életmód került középpontba Sepsiszentgyörgyön, ahol péntektől vasárnapig tizenhatodik alkalommal tartották meg a rendkívül népszerű Sportnapokat. Az esemény szervezői egy év kihagyás után újra mozgásba hozták a megyeszékhelyieket, az elmúlt három nap színes programkínálatában mindenki megtalálhatta azt a mozgásformát, amely a legnagyobb örömet okozta, emellett az érdeklődők új sportágakkal is megismerkedhettek, az esti kerékpározás és futás pedig tömegeket vonzott.