Hírsaláta

2024. szeptember 23., hétfő, Belföld

AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKNAK ADJA KÉPVISELŐI FIZETÉSÉT. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke pénteken bejelentette, hogy a moldvai árvízkárosultaknak ajánlja fel képviselői illetményét. George Simion egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy képviselői mandátuma végéig a havi illetményét az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel. A törvényhozó felkérte képviselő és szenátor kollégáit, hogy maguk is hasonlóan járjanak el. (Agerpres)

  • Fotó: Facebook / George Simion
    Fotó: Facebook / George Simion

ÉTELMÉRGEZÉS. A fogyasztóvédelmi felügyelők elrendelték a Mehedinţi megyei iskolákba meleg ételt szállító Taverna Drobeta 2007 étkeztető cég tevékenységének ideiglenes felfüggesztését, és emellett 30 000 lejes bírságot szabtak ki rá – közölte pénteken az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke. Emellett több mint 1,4 tonna nyersanyagot vontak ki a forgalomból a cégtől több mint 28 ezer lej értékben. Mindezek oka, hogy csütörtökön és pénteken 118 személy jelentkezett Mehedinţi és Dolj megyei kórházakban, miután a cég által szállított ételt fogyasztottak különböző Mehedinţi megyei iskolákban. (Agerpres)

CIOLACU NEM TART LIBERÁLIS VETÉLYTÁRSÁTÓL. Az alkotmányos jogokat nem szabad korlátozni, az alaptörvény betartása a legfontosabb – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök azzal a törvénytervezettel kapcsolatban, amelyik lehetővé tenné Klaus Iohannis államfő számára, hogy jelöltként induljon a parlamenti választáson. Ciolacu azt is leszögezte, ő sosem szavazott Iohannisra és ezután sem fog. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökének, Nicolae Ciucănak arra a kijelentésére reagálva, amely szerint ha megnyeri az elnökválasztást, nem kéri fel őt kormányalakításra, Ciolacu azt mondta, „ez így lesz, mert Ciucă nem fog nyerni”. (Agerpres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Belföld - :

A nyomozás újraindítását kérik a forradalom perében

A legfelsőbb bíróság bírái pénteken úgy döntöttek, hogy az 1989-es forradalom perének vádirata, amely alapján Ion Iliescunak is bíróság elé kellene állnia, szabálytalanságokat tartalmaz, ezért visszaküldik azt a katonai ügyészségnek, hogy indítsa újra a nyomozást.
2024-09-23: Belföld - :

Tovább nő a Duna vízhozama

A vízügyi főigazgatóság (ANAR) szóvivője szerint tegnap másodpercenként 6100 köbméter volt a Duna vízhozama az országhatárnál, a becslések szerint az ár tetőzésekor maximum 9000 köbméteres vízhozam várható, ami jelentős csökkenést jelent a korábbi 9300–9500 köbméter/szekundum előrejelzéshez képest.