Tovább nő a Duna vízhozama

2024. szeptember 23., hétfő, Belföld

A vízügyi főigazgatóság (ANAR) szóvivője szerint tegnap másodpercenként 6100 köbméter volt a Duna vízhozama az országhatárnál, a becslések szerint az ár tetőzésekor maximum 9000 köbméteres vízhozam várható, ami jelentős csökkenést jelent a korábbi 9300–9500 köbméter/szekundum előrejelzéshez képest.

  •  A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Marcel Ciolacu
    A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Marcel Ciolacu

Ana-Maria Agiu szerint a Duna vízhozama valóban szinte háromszorosára emelkedett az utóbbi héten, figyelembe véve, hogy szeptember 13-án másodpercenként 2200 köbméter volt. Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) munkatársainak elemzése szerint a vízhozam szeptember 28-ára eléri a 8300 köbmétert másodpercenként.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Belföld - :

Hírsaláta

AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKNAK ADJA KÉPVISELŐI FIZETÉSÉT. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke pénteken bejelentette, hogy a moldvai árvízkárosultaknak ajánlja fel képviselői illetményét. George Simion egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy képviselői mandátuma végéig a havi illetményét az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel. A törvényhozó felkérte képviselő és szenátor kollégáit, hogy maguk is hasonlóan járjanak el. (Agerpres)
2024-09-23: Belföld - :

Jóvátétel az egykori otthonok lakóinak

Jóvátételben részesülhetnek egy törvénytervezet szerint mindazok, akik 1966 és 1997 között fizikai és lelki szenvedésnek voltak kitéve a romániai gyermekotthonokban.