Európai díj az innovatív oktatásért

2024. szeptember 23., hétfő, Belföld

Egy romániai óvodát és iskolát is díjazott az Európai Bizottság az innovatív oktatásért az Európai Innovatív Tanítási Díj keretében – tájékoztatott a tanügyminisztérium.

  • Fotó: Facebook / Ministerul Educaţiei
    Fotó: Facebook / Ministerul Educaţiei

A kisgyermekkori nevelés és gondozás kategóriában egy bukaresti óvoda a Csodálatos gyermekek, csodálatos természet (ACAN) projektért, a középfokú oktatás kategóriában pedig egy paşcani-i iskola a Művészetterápia az autizmus spektrumán projektért nyerte el a díjat. Az Európai Innovatív Tanítási Díjat négy kritérium alapján ítélik oda: alkalmazott módszerek, innovációs környezetek, a tanárok szerepe, hatás és eredmények.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 286
szavazógép
2024-09-23: Belföld - :

Jóvátétel az egykori otthonok lakóinak

Jóvátételben részesülhetnek egy törvénytervezet szerint mindazok, akik 1966 és 1997 között fizikai és lelki szenvedésnek voltak kitéve a romániai gyermekotthonokban.
2024-09-23: Világfigyelő - :

Apad a Duna a folyó felső szakaszain (Árvíz Magyarországon)

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart – közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) sajtóosztálya. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap kijelentette: kedden hagyhatja el a legmagasabb vízszint Magyarországot.