Támogatás árvízkárosultaknak

2024. szeptember 24., kedd, Belföld

A kormánykoalíció döntése értelmében az árvíz sújtotta háztartások egyenként 15 ezer lejes utalványt kapnak háztartási gépek vásárlására – jelentette be tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője, Lucian Romaşcanu.

  • Fotó:  Facebook / IGSU
    Fotó: Facebook / IGSU

Elmondta, hogy a párt országos vezetőtestülete a délelőtt folyamán megvitatta az árvízkárokat enyhítő intézkedéseket. Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a kormány kérésére Románia 1,5 milliárd eurót kap az Európai Bizottságtól a megrongálódott Galac és Vaslui megyei infrastruktúra helyreállítására. Az összegből folytatódnak az árvízvédelmi munkálatok is az érintett térségekben – tette hozzá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2024-09-24: Belföld - :

Medvetámadás Krizbán

Egy 68 éves férfira, illetve egy 14 éves, várandós fiatal lányra támadt egy medve vasárnap este Brassó megyében, Krizba egyik utcáján.
2024-09-24: Belföld - :

Megtérítik az aszálykárokat

Több mint 21 millió euró támogatást kapnak azok a romániai gazdák, akiknek az őszi termését károsította az aszály – számolt be tegnap Facebook-oldalán a mezőgazdasági miniszter.