Megtérítik az aszálykárokat

2024. szeptember 24., kedd, Belföld

Több mint 21 millió euró támogatást kapnak azok a romániai gazdák, akiknek az őszi termését károsította az aszály – számolt be tegnap Facebook-oldalán a mezőgazdasági miniszter.

  • Fotó: Facebook / Florin Barbu
    Fotó: Facebook / Florin Barbu

A Brüsszelben tartózkodó Florin Barbu szerint az Európai Bizottság 21,6 millió eurót hagy jóvá Románia számára erre a célra. Emlékeztetett: ez az első alkalom, hogy a gazdák már az aszálykárok évében hozzájutnak a kárpótláshoz. „Termelőinknek most van szükségük támogatásra a következő mezőgazdasági év előkészítéséhez” – írta a miniszter. A mezőgazdasági minisztérium adatai szerint több mint 16 ezer gazda kért kárfelmérést. Több mint 320 ezer hektár termőterületre vonatkozóan készültek kárfelmérési jegyzőkönyvek, amiből több mint 200 ezer hektár búza.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 323
szavazógép
2024-09-24: Belföld - :

Támogatás árvízkárosultaknak

A kormánykoalíció döntése értelmében az árvíz sújtotta háztartások egyenként 15 ezer lejes utalványt kapnak háztartási gépek vásárlására – jelentette be tegnap a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője, Lucian Romaşcanu.
2024-09-24: Világfigyelő - :

Brandenburgban is előretört az AfD

Csekély különbséggel a szociáldemokraták végeztek első helyen a vasárnap tartott brandenburgi tartományi választásokon, megelőzve az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű jobboldali pártot. Az egykori NDK-s tartományban az SPD a szavazatok 30,9 százalékát szerezte meg, az AfD pedig 29,2 százalékát – írja a hirado.hu.