Elmenekült, de elkapták az ittas sofőrt

2024. október 1., kedd, Közélet

Két személyautó ütközött péntek délután Sepsiszentgyörgyön, az egyik sofőr elhajtott a helyszínről, de később sikerült azonosítani és elkapni – tájékoztatott a megyei rendőrkapitányság.

  • A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Poliția Română
    A kép illusztráció. Fotó: Facebook / Poliția Română

A közlés szerint az egységes segélyhívószámon riasztotta őket a másik jármű vezetője, hogy a lelépett sofőr ittasnak tűnt. A rendőrök rövid időn belül azonosították és megtalálták a 40 éves férfit. Az alkoholszonda 1,19 mg/l alkoholszintet mutatott, tehát alaposan felöntött a garatra. A rendőrök büntetővizsgálatot indítottak ittas vezetés gyanújával. A sepsiszentgyörgyi eset nem volt az egyetlen a hétvégén, amikor ittas sofőröket értek tetten. Sepsiszentgyörgyön és Uzonban egy 49, illetve egy 64 éves férfi bukott le, esetükben 0,50 mg/l körüli értéket mutatott az alkoholszonda. Mindkettejük ellen eljárás indult ittas vezetésért. Szintén közlekedési vétséggel érték tetten a rendőrök azt a 21 éves fiatalembert Bölönben, aki jogosítvány nélkül vezetett. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2024-10-01: Közélet - :

Erdei úton rekedtek

Egy nehezen járható erdei úton rekedt csoport kérte vasárnap este a 112-es sürgősségi hívószámon a háromszéki készenléti egységek segítségét.
2024-10-01: Közélet - :

Borsos bírság hamis riasztásért

Hamis riasztás miatt több mint egy órán keresztül kerestek egy személyt a rendőrség és a csendőrség egységei Bodzafordulón.