Panasz a kézdivásárhelyi aszfaltbetyárokra

2024. október 2., szerda, Közélet

Egyes fiatalok előszeretettel bőgetik a járművek motorját esténként a Kicsid Gábor Sportcsarnok parkolójában, emellett a sofőrök a nemrég leaszfaltozott Mihai Eminescu utcában is a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtanak. A téma a kézdivásárhelyi tanács legutóbbi ülésén is terítékre került.

  • A sportcsarnok parkolóját is versenyezni használják.  A szerző felvétele
    A sportcsarnok parkolóját is versenyezni használják. A szerző felvétele

A száguldozás és egyéb forgalmi szabálytalanságok kérdését Kiss Levente tanácstag vetette fel, kijelentve: találjanak valami megoldást arra, hogy a Mihai Eminescu utcában a gyors­hajtást valamiféleképpen korlátozzák, mert az egyirányúsított utcában nem ritka, hogy 80–90 km/órás sebességgel hajtanak egyesek. Az utcában lakó tanácstag óhaja teljesült, az Eminescu utca végére felkerült egy 30-as korlátozó tábla, így aki ennél gyorsabban hajt és horogra akad, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Fekvő­rendőrök szerelését azért nem tartották jó ötletnek, mert vannak, akik panaszkodnak, hogy az átdöccenő gépkocsik keltette rezgést a házakban is lehet érezni.

A téma kapcsán az is felmerült: valamit tenni kellene az esetenként a sportcsarnok parkolójában szórakozó gépkocsisok ellen is, ugyanis a környéken élők részéről sok a panasz. Szilveszter Szabolcs alpolgármester kifejtette: a területen három kamera is van, a felvételeket – és a lakosságtól beérkező fényképeket, videókat egyaránt – már több ízben a rendőrségre küldték, de nem volt sok foganatja. „Egyszer-kétszer kijártak, majd folytatódott a csendzavarás” – mondotta az alpolgármester. Bokor Tibor polgármester kifejtette: egy soron következő tanács­ülésre meghívják Kézdivásárhely rendőrfőnökét, hogy szembesítsék a problémákkal. „A rendőrség lépten-nyomon megállítja és teszteli a sofőröket, de úgy tartom korrektnek, hogy a más jellegű problémákkal is foglalkozzanak” – mondotta a városvezető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2024-10-02: Élő múlt - Bodor János:

„Én örökké szerettem otthon lenni: máshol” (Ignácz Rózsa Napok)

„Én örökké szerettem otthon lenni: máshol” címmel zajlottak az Ignácz Rózsa Napok Kovásznán a múlt hét végén. A színművész-író emléke előtt tisztelgő háromnapos rendezvénysorozatban tartottak emlékkonferenciát, szerveztek irodalmi versenyt, volt színházi előadás, kultúrműsor, megkoszorúzták Ignácz Rózsa emlékplakettjét a belvárosi református parókián, valamint a központi parkban álló mellszobrát. A rendezvény díszmeghívottja Ignácz Rózsa unokája, a Chicagóból érkezett Makkai Rebecca Rózsa író volt.
2024-10-02: Közélet - Demeter Virág Katalin:

A kapuk előtt maradhat a hulladék

Nagy mennyiségű lebomló anyag került az utóbbi időben a Tega Rt. által a vidéki településekről begyűjtött vegyes hulladékba. Akik a továbbiakban is a vegyesbe dobják az otthon komposztálható anyagokat, azt kockáztatják, hogy szemetüket nem szállítják el – hívta fel a figyelmet a társaság.