Adóemelés várható

2024. október 2., szerda, Belföld

Nagyon nagy a valószínűsége, hogy jövőre adóemelések lesznek Romániában a költségvetési hiány mérséklésére – jelentette ki tegnap Claudiu Năsui volt gazdasági miniszter.

  • Fotó: Facebook / Claudiu Năsui
    Fotó: Facebook / Claudiu Năsui

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője a New Money vállalkozói barométer című felmérést ismertető sajtótájékoztatón vett részt. Az INSCOP által végzett közvélemény-kutatás adatai szerint a hazai vállalkozók mintegy 70 százaléka a következő 12 hónapban a jövedelemadó, kétharmaduk pedig a profitadó emelkedésére számít. Năsui kijelentette, hogy a felmérés eredményei nem lepték meg. „Ha az állam kiadásai meghaladják a bevételeket, akkor deficit keletkezik, amit csak kétféleképpen lehet mérsékelni: vagy csökkentjük a kiadásokat, vagy adót emelünk. (...) Nagyon nagy a valószínűsége, hogy jövőre adóemelések lesznek Romániában a költségvetési hiány mérséklésére” – részletezte a politikus.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 794
szavazógép
2024-10-02: Belföld - :

Hírsaláta

MAGYAR MINISZTERELNÖK? Lehetségesnek nevezte a Szociáldemokrata Párt (PSD) és az RMDSZ közötti koalíció létrehozását a választásokat követően a nagyobbik román kormánypárt első alelnöke, Sorin Grindeanu az Antena3 hírtelevízió hétfő esti adásában, aki szerint az is megtörténhet, hogy a magyar alakulat adja a miniszterelnököt ebben a felállásban.
2024-10-02: Belföld - :

Ukrán tengerészgyalogosok

Tegnap a parlament plénuma jóváhagyta az államfőnek azt a kérését, hogy Románia hozzon létre kiképző központot az ukrán tengerészgyalogosok számára.