Köszöntötték az időseket

2024. október 2., szerda, Közélet

Meleg, elismerő szavak, közös torna, szavalat, ének, istentisztelet, gitárral előadott megzenésített versek, torta, kóruselőadás szerepelt tegnap a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központ idősek napi rendezvénysorozatának programjában. Ma folytatódik az ünneplés: fellép a Cantus Firmus Férfidalárda és műsorral köszöntik a központ lakóit az Írisz Ház fogyatékkal élő fiataljai.

  • A központ alkalmazottjai is megérdemlik a megbecsülést, igazi ünneppé varázsolták a tegnapi napot. Albert Levente felvételei
    A központ alkalmazottjai is megérdemlik a megbecsülést, igazi ünneppé varázsolták a tegnapi napot. Albert Levente felvételei

Az idősek nemzetközi napja minden évben arra emlékeztet, mennyire fontos a megbecsülés és a tisztelet azok iránt, akik életükkel, munkájukkal és szeretetükkel hozzájárultak közösségeink építéséhez és formálásához – hangsúlyozta köszöntőjében Klárik Mária igazgató az alkalomra szépen feldíszített ebédlőben. Az intézményvezető úgy véli, ez az ünnep egyben a hála kifejezése, majd a folytatásban arról beszélt, az idő múlása nemcsak ráncokat hagy az arcokon, de tapasztalatot, tudást, bölcsességet és szeretetet is, amelyet nemzedékeken keresztül adnak tovább az idősek a fiatalabbaknak.

Csíki Sándor gyógytornász nélkül nem telik el hétköznap a központban, ez így volt tegnap is, ünnep ide vagy oda, megmozgatta a társaságot, hangsúlyozva az aktív mozgás fontosságát, mert segít megőrizni a fizikai és mentális egészséget, javítja az életminőséget.

 

 

A frissítő torna után a ház lakói szavaltak és énekeltek, majd méltatták Sándor Attilát a több éve tartó origami kézműves-foglalkozásokért és körbejárták a munkákból készített kiállítást.

Istentiszteletet tartott Dénes Előd vártemplomi lelkész, a Sepsi Református Egyházmegye új esperese, és a tőle megszokott módon, megzenésített versekkel köszöntötte az időseket, akik emléklapot kaptak és elfogyasztották a házi készítésű tortát. Ebéd után Jakab Árpád vezényletével fellépett a helyi Magyar Férfidalárda, az ünneplés ma folytatódik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 800
szavazógép
2024-10-02: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

A hatodik határjáró túrakalauz: Bodzai-havasok

Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi Vadászati Közgyűjteménynek helyet adó Gróf Mikó Imre utca 11. szám alatti épületben szeptember 26-án Miklós Árpád, a Kárpát Gyepű Egyesület tagja vetített előadásban mutatta be Molnár Sándor Bodzai-havasok. Kis-Bászka folyó – Tatár-hágó című túrakalauzát, amely a Határjárók a Kárpátokban sorozat hatodik kötete. Megjelenését a szerző sajnos már nem élhette meg, decemberben elhunyt, de az előadó kifejtette: a Kárpát Gyepű Egyesületbe tömörülve próbálják tovább vinni ezt az örökséget, mozgalmat.
2024-10-02: Közélet - Fekete Réka:

Három kar közös tanévnyitója

Az egyetem nem csupán az előadásokra, szemináriumokra, vizsgákra korlátozódik, fontos, hogy a hallgatók használjanak ki minden szakmai lehetőséget és vegyenek részt a hallgatói önkormányzat munkájában – hangsúlyozta Fosztó Mónika tegnap a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata tanévnyitóján. Az igazgató ismertette: a 2024/2025-ös tanév 282 hallgatóval indul, közülük 65-en elsőévesek.