Pénz fejlesztésekre

2024. október 3., csütörtök, Belföld

A kormány csaknem kétmilliárd lejt hagy jóvá a helyi fejlesztések országos programja (PNDL) és az Anghel Saligny közművesítési program keretében elindított projektekre – közölte a kabinet tegnapi ülésének elején a miniszterelnök.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

Marcel Ciolacu szerint további 540 millió lejt különítenek el az országos helyreállítási terv keretében megvalósuló projektekre, a közérdekű építkezések országos programja pedig 300 millió lejes finanszírozásban részesül.

A moldvai és az észak-erdélyi autópálya, valamint a bukaresti körgyűrű munkálataira további 5,2 milliárd lejt utal ki a kormány.

A miniszterelnök szerint a helyi és megyei önkormányzatok számára összesen 560 millió lejt hagynak jóvá a szociális szolgáltatások finanszírozásának biztosítására. Emellett mintegy 2 milliárd lejt különít el a kabinet az aszály miatt kárt szenvedett gazdák számára. A költségvetési kiadások csökkentése és Románia hosszú távú pénzügyi fenntarthatósága érdekében egy tegnap elfogadott kormányhatározat szerint negyvenhattal csökken a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagjainak száma.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 827
szavazógép
2024-10-03: Belföld - :

A választási kampány számlájára írható (RMDSZ-es miniszterelnök)

A választásokon győztes pártnak kell elsőként esélyt kapnia a miniszterelnöki tisztségre – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedd este Sorin Grindeanunak, a Szociáldemokrata Párt (PSD) első alelnökének egy korábbi kijelentésére reagálva, miszerint a következő miniszterelnököt akár az RMDSZ is adhatja.
2024-10-03: Belföld - :

Liberális jövőképet kínál

Nicolae Ciucă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke és államfőjelöltje tegnap benyújtotta a Központi Választási Irodához (BEC) jelölési iratcsomóját.