Megnyílt a 13. Bálványosi Art Camp művésztábor kiállítása

2024. október 3., csütörtök, Közélet

Idén szeptember 25. és október 3. között került sor a tizenharmadik alkalommal megszervezett Art Camp művésztáborra a négycsillagos Bálványos Resort Szállodában. A táborzáró kiállítást kedd délután nyitották meg a Grand Santerra konferenciateremben.

  • A mecénás házaspár és Deák Ferenc Loránd. Szarvadi-Téglás Lilla felvétele
    A mecénás házaspár és Deák Ferenc Loránd. Szarvadi-Téglás Lilla felvétele

A tábor mecénása a Szarvadi-Téglás házaspár, Zsuzsa és Loránd, művészeti vezetője pedig Balási Csaba csíkszeredai fotóművész. Huszonnyolc, ebből huszonkét hazai és hat határon túli alkotó – öt grafikus, öt szobrász, tizenkét festő-, három fotó-, két textil- és egy üvegművész – állított ki: Bajkó Attila Temesvárról, Forró Ágnes, Egri István és Nemes Csaba Kolozsvárról, Balási Csaba, Kristó Róbert és Márton Árpád Csíkszeredából, Szepessy Béla Hatvanból, Sárosi Mátyás Zsolt, Nagy Lajos, Vajna K. László és Vetró András Kézdivásárhelyről, Orth István Nagyszebenből, Varga Edina Budapestről, Lőrincz Ágnes és Szatmáry Loránd Berlinből, Daczó Enikő, Petrovits István, Miklóssy Mária és Simó Enikő Sepsiszentgyörgyről, Sánta Csaba Szovátáról, Deák Barna és Deák M. Ria Kovásznáról, Kopacz Mária és Szakács Imre Szentendréről, Bandi Kati és Hermann Levente Marosvásárhelyről, valamint Kövecsi-Kovács Imre Agyagfalváról.

A közös tárlatot Deák Ferenc Loránd művészet­kritikus nyitotta meg. A megnyitón fellépett Jánó Kinga zenetanár, népdalénekes, aki háromszéki népdalcsokrot, citerakísérettel pedig Maros menti népdal­összeállítást adott elő igen nagy sikerrel. A kiállítás év végéig látogatható.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-10-03: Közélet - Hecser László:

Essen fény Erdővidék értékeire (Közművelődési Napokra készülnek)

A széles értelemben vett Erdővidék tizenkilenc településére jut legalább egy-egy esemény a harmincadik alkalommal megrendezett Erdővidéki Közművelődési Napokon. A jövő héten zajló eseménysor gerincét a helyi értékteremtők adják, de több neves anyaországi szakember is érkezik a tájegységbe. A Gaál Mózes Közművelődési Egyesület az Erdővidék Kultúrájáért Díjat idén Zakariás Erzsébet néprajzosnak ítélte oda.
2024-10-03: Közélet - :

Szentléleken is elbütülték

Salamon Ferenc El van bütülve – háromszéki szólások és kifejezések című könyvének harmadik kiadását mutatták be szeptember végén Kézdiszentléleken a nemrég alakult fapados kiskönyvtárban, amely a Kultúrpincében talált helyet.