Hivatalosan is jelölt

2024. október 4., péntek, Belföld

A NATO volt főtitkárhelyettese, Mircea Geoană azt nyilatkozta tegnap, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, javasolni fogja a választási rendszer megváltoztatását, hogy vessenek véget a hagyományos pártok „monopóliumának”.

  • Fotó:  Facebook /  Mircea Geoană
    Fotó: Facebook / Mircea Geoană

Mircea Geoană államfőjelölti iratcsomójának benyújtásakor nyilatkozott az újságíróknak a Központi Választási Iroda (BEC) székházánál. A NATO volt főtitkárhelyettese rámutatott, boldog és hálás, amiért közel félmillió román állampolgár támogatta a jelölését, és köszönetet mondott az „önkéntesek ezreinek”, akik segítettek az aláírásgyűjtésben. Ez a független jelöltek számára nehéz feladat, hiszen nem áll mögöttük „pártgépezet” – tette hozzá. Geoană elmondta, végzett egy „kis kísérletet is”, és az aláírások egy részét digitális formában is leadta, mert „2024-ben vagyunk, amikor normális esetben a dobozok és papírok százai (...) helyett egy egyszerű pendrive-ra mentve kellene benyújtani az aláírásokat”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2024-10-04: Belföld - :

Hírsaláta

KITILTANÁ ORBÁNT. Akár ki is tiltaná Romániából Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak véleménye miatt Elena Lasconi.
2024-10-04: Belföld - :

Egyeztet a PSD

Több szakszervezet és munkáltatói szövetség küldöttségeivel tárgyaltak az elmúlt napokban a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselői, és közösen azt a következtetést vonták le, hogy 2025-ben Románia nem engedhet meg magának adóemeléseket, az intézkedéseknek a munka ösztönzésére, a termelékenység növelésére és az adóterhek csökkentésére kell irányulniuk, különösen az alacsony és közepes jövedelműek esetében – számolt be egy közleményben az alakulat.