Játék és kultúra a templomban

2024. október 8., kedd, Közélet

Gyülekezeti hétvége volt a neve, de mindenki számára nyitott rendezvénysorozatot szervezett október 4–6. között a sepsiszentgyörgyi evangélikus egyház, amely ezzel a programjával már sokadszorra kapcsolódott be a város kulturális vérkeringésébe.

  • A mustkészítés nagyon érdekesnek bizonyult. Albert Levente felvétele
    A mustkészítés nagyon érdekesnek bizonyult. Albert Levente felvétele

Négy kórus, a Cantus Firmus Vegyes Kar, a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda, az árkosi Régeni Áron Dalárda és a kovásznai Pastorala Kamarakórus lépett fel pénteken este a Luther Márton téri evangélikus templomban egyházi és világi dalokkal; az Őszi hangverseny közös énekléssel zárult, melyen száznál több iskolázott torokból szólt a dal. Másnap az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Oktatási Központban az évszakhoz illő gyermekfoglalkozásokat tartottak, töklámpást faragtak, faleveles kompozíciókat készítettek, de volt egy nagy újdonság is: szakszerű irányítás mellett saját kezűleg csavarhattak mustot szőlőből a jelenlevők.

Vasárnap már mindkét helyszínen zajlott az élet: a templomban az ünnepi hálaadó istentisztelet kiegészítéseként, a Cantate gyermek- és ifjúsági kórus közreműködésével megnyitották Barbu Edit festőművész Mozaik című kiállítását, majd átvonultak a Cigaretta utcai oktatási központba, ahol kötetlen együttléttel, közös ebéddel zárult a hétvége.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1306
szavazógép
2024-10-08: Közélet - Nagy D. István:

Törvénytelenül birtokolt fegyvereket koboztak el

Légpuskákat, gázpisztolyokat és más kézifegyvereket (íjpuskák, kések, botok) koboztak el pénteken a megyei rendőrkapitányság fegyvertartásért, robbanószerekért és veszélyes anyagokért felelős osztályának munkatársai Háromszéken egy országos razzia keretében. Az akciót az országos rendőr-főkapitányság rendelte el a Konstanca megyei rendőrség kezdeményezésére, összesen 316 házkutatást végeztek több megyében (ebből ötöt Háromszéken), amelyek során törvénytelenül forgalmazott nem halálos fegyvereket kerestek.
2024-10-08: Máról holnapra - Nagy D. István:

Pandóra szelencéje és a talárosok

Elképesztően veszélyes, ingoványos terepre tévedt a román állam egyik legfontosabb, alapvető intézménye, a sokak által még mindig a törvényesség és a demokrácia legfőbb őrének tekintett alkotmánybíróság, amikor a napokban kizárta az államfői székért folyó versenyből Diana Șoșoacăt.