Jön az adóamnesztia

2024. október 10., csütörtök, Belföld

Az Országos Adóhatósággal (ANAF) kötött megállapodásnak megfelelően a postai dolgozók elkezdték az adóamnesztiáról tájékoztató levelek kézbesítését.

  • Fotó: Facebook / Compania Naţională Poşta Română
    Fotó: Facebook / Compania Naţională Poşta Română

A Román Posta közleménye szerint a levélből az adófizetők megtudják, hogy mekkora volt az adóhátralékuk 2024. augusztus 31-én, és mekkora összeget enged el ebből az állam. Az adófizetőknek kézbesített boríték tartalmaz egy tájékoztatást az adóamnesztia részleteiről, és egy formanyomtatványt, amelynek kitöltésével a címzett kérvényezheti adóhátralékai egy részének eltörlését. Ezt a kérvényt a posta eljuttatja az adóhatósághoz. Emellett az adófizetők készpénzben vagy bankkártyával ki is fizethetik a postásnak vagy utóbb bármelyik postahivatalnál az adóhatóság által közölt összeget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1298
szavazógép
2024-10-10: Belföld - :

A kormány nem azonos a koalícióval

Választási megfontolások állnak a liberálisoknak a koalíció felbontásáról szóló nyilatkozatai mögött – jelentette ki tegnap Marcel Ciolacu, hangsúlyozva, hogy „Románia kormánya és a politikai koalíció két külön dolog”.
2024-10-10: Belföld - :

Jogi segély az áldozatoknak

Ingyenes jogi segítségnyújtásban részesülhetnek bizonyos bűncselekmények áldozatai: a szenátus után a képviselőház is elfogadta az erre vonatkozó törvénytervezetet, amelyet már csak az államfőnek kell kihirdetnie ahhoz, hogy életbe lépjen.