Tyúkpulóver

2009. február 25., szerda, Magazin
Ezerötszáz tyúknak kötött és köttetett pulóvert egy nő Nagy-Britanniában — eddig. A tyúkok mindegyike eléggé tépázott tollazatú, akad köztük „nudista" is bőven, 60 százalékuk szinte teljesen csupasz, ezért tartja szükségesnek a 29 éves Jo Eglan, hogy meleg ruhát adjon rájuk.

Eglan a norwichi Little Hen Rescue Centre (Kis Tyúkmentő Központ) vezetője, ahová olyan tyúkok kerülnek, melyek egyre kevesebbet vagy már nem is tojnak. Ezeket rendre vágóhídra küldik gazdáik, de nem húsukért, hanem pusztán megsemmisítésre. Eglan igen igazságtalannak tartja ezt, ezért hozta létre a „nyugdíjas" tyúkotthont. A baromfiknak megpróbál új gazdákat találni, és sokszor sikerrel jár. Eddig összesen 5750 tyúkot mentett meg a levágástól. A tyúkok zöme egyébként — kikerülve stresszes ketrecéletéből — hamarosan újra tojni kezd. A tyúkpulóvereket lakóhelyének közösségével köttette Eglan — adta hírül a Daily Telegraph brit lap.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-02-25: Magazin - x:

Atlantisz helye továbbra is ismeretlen

Atlantisz helye továbbra is ismeretlen ― reagált közleményben a Google arra a pénteki hírre, hogy a Google Ocean programja segítségével Afrika partjainál beazonosították az elsüllyedt szigetet.
2009-02-25: Magazin - x:

Bilincsért kilincselt

Bilincsért kilincselt egy férfi az Egyesült Államokban a rendőrkapitányságon: kérte, hogy vegyék le róla, mert nővére viccből kattintotta rá.