Kezdeményező ifjúsági szervezetek — Farcádi Botond

2009. február 26., csütörtök, Közélet

A megye mintegy hatvan-hetven ifjúsági szervezetével áll kapcsolatban a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság, az idei év prioritása pedig a partnerségi kapcsolatok erősítése — közölte Tischler Ferenc, az ifjúsági igazgatóság vezetője. A tavalyi esztendő mérlegét és az idei terveket ismertető sajtótájékoztatóján elmondta: rengeteg aktív vidéki szervezet jött létre, amelyet jórészt egyetemről hazatért fiatalok alkotnak. Az igazgatóság nem irányítani szeretne, hanem társszervezőként bekapcsolódni a rendezvényekbe.

Az ifjúsági igazgató az elmúlt évek egyik legfontosabb eredményének tartja, hogy jó kapcsolat alakult ki az ifjúsági szervezetekkel, az intézménynek már alig kell ötletekkel előállnia, jórészt társszervezőként kapcsolódik be a programokba, a fiatalok számos rendezvényt kezdeményeznek. Tavaly két alkalommal szervezték meg az Ifjúsági napokat, projektmenedzsment- és sajtóképzést tartottak, lebonyolították az önkéntesek hetét, a Fehér Éjszakát, támogatták a sportnapokat, ifjúsági szigetet hoztak létre a Szent György-napok alatt. Idén folytatják a már bevált programokat, az ifjúsági szigetet még nagyobbra tervezik, mobil sátort hoznak létre, amellyel eljutnak a fiatalok által kedvelt szórakozóhelyekre, a Szent Anna-tóhoz, a Besenyői-tóhoz, a Fehér Éjszakát színesebbé, tartalmasabbá teszik, de felmerült például élőcsocsó-bajnokság szervezésének ötlete is. Beszállnak az amatőr diákrockfesztivál újjáélesztésébe, mely 1996-tól szünetel. Arra szeretnék biztatni a települési önkormányzatokat, különítsenek el pénzt az ifjúsági alapba, amelyet pályázat útján osztanának szét a szervezetek között bizonyos rendezvények támogatására. Az a tapasztalat ugyanis, hogy számos hagyományos rendezvény — szüreti bál, regrutabál — viszonylag kis összeg hiánya miatt marad el, az ifjúsági alap viszont segítene ezek megszervezésében — mondta Tischler.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-02-26: Közélet - x:

Megjavítják a tündérvölgyi utat — Bodor János

Tizenkilenc éve magyar többségű önkormányzat vezeti a többségében magyarok lakta Kovásznát. Ennek ellenére a város tündérvölgyi bejáratánál csak román nyelvű helységnévtábla fogadja a Kommandó felől érkező utast
A kovásznai Tündérvölgyben a szívkórház és a Sikló közötti két kilométeres útszakaszt több mint húsz évvel ezelőtt aszfaltozták. Azóta az út szüntelenül rongálódott — főként az 1995-ös széldöntés utáni rönkszállítással —, javítására viszont az utóbbi időben igen kevés figyelmet és pénzt fordítottak, pedig a fakitermelőktől az útjavítási illetéket is legombolta az erdészet.
2009-02-26: Közélet - x:

Három miniszter érkezik Szentgyörgyre — Farcádi Botond

Újabb három tárcavezető látogat Székelyföldre. „Tegnap (kedden — szerk. megj.) fölhívott az államfő, és közölte, hogy Elena Udrea turisztikai, Ecaterina Andronescu oktatásügyi és Ion Bazac egészségügyi miniszter érkezik pénteken" — mondta a Há­romszék érdeklődésére Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke. Múlt pénteken Csíkszeredában Vasile Blaga fejlesztési, Radu Berceanu szállításügyi, valamint Monica Iacob Ridzi ifjúsági és sportminiszter találkozott a Hargita és Kovászna megyei önkormányzati vezetőkkel, prefektusokkal, honatyákkal.