KézdivásárhelyIdén tető alá kerül a műjégpálya — Iochom István

2009. március 3., kedd, Közélet

A műjégpályánál helyi munkaerővel folytatják a három évvel ezelőtt megkezdett munkálatokat, a mellékhelyiségek kialakításán dolgoznak. Idén a befödés is elkezdődik, és a tervek szerint ez év végére a műjégpálya már tető alá kerül.

Szarvadi József István, Kézdivásárhely alpolgármestere érdeklődésünkre elmondta: ígéretet kaptak a Román Jégkorongszövetség vezetőségétől, pontosabban az egyik alelnöktől, Bencze Attilától arra, hogy amint befedik a gyergyószentmiklósi műjégpályát, a következő a kézdivásárhelyi lesz, amelyre pénzt adnak. Ettől függetlenül az idei költségvetésből egy bizonyos összeget is elkülönítenek e célra. Az alpolgármester szerint a műjégpálya befödéséhez 800 000—900 000 lejre lenne szükség. A múlt év végén a pótköltségvetésből az elkezdett munkálatokra százezer lejt kaptak, ami távolról sem volt elég.

Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy Borbély László területfejlesztési miniszter a sportcsarnok avatásán 2007. október 30-án elmondta: hamarosan hozhatja a korcsolyáját, hogy az immár fedett pályát kipróbálhassa, mert kormányzati támogatással és önerőből 2008 végére tető alá kerül. Igaz, amikor ezt ígérte, még RMDSZ-es városvezetés és Borbély László miniszter volt...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-03-03: Közélet - x:

Kommandói tanácskozás a kisvasútról — Bodor János

A Sikló Egyesület részéről Papucs András videokivetítőn bemutatta a kisvasút múltját és jelenét, ugyanakkor tájékoztatott az utóbbi évek tevékenységéről, mellyel igyekeztek megmenteni azt, ami megmaradt az ipari létesítményből.
2009-03-03: Közélet - x:

Mikor engedélyzik a sátortáborokat?

Elakadt a sátortáborok engedélyeztetésének folyamata az őszi parlamenti választásokat követően — jelentette ki Tischler Ferenc, a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője. Mint mondta, külföldi törvények mintájára még tavaly ősszel kidolgoztak egy tervezetet, amelyet a Országos Ifjúsági Hatóság akkori vezetői is támogattak.