Tartalmas kapcsolat

2009. március 3., kedd, Közélet

Szemétszállító gépkocsival ajándékozta meg a magyarországi Tolna város háromszéki testvértelepülését, Uzon községet. Sümegi Zoltán polgármester lapunknak elmondta, kapcsolatuk nem kölcsönös kirándulásokból áll, hanem igen tartalmas. Uzontól már fából készült játszóteret kaptak ajándékba, márciusban várják a másodikat.

Ők most a háromszékiek hulladékelszállítási gondján igyekeztek segíteni. Arra törekednek, hogy minél több szálat bogozzanak össze, minél több lábon álljon a kapcsolat, mert így hatékonyabbá válik. Mostani látogatásuk alkalmával az egyházak képviselői ismerkedtek. Ráduly István, Uzon polgármestere közölte, a korszerű, hulladékot őrlő, sűrítő kukás kocsit az önkormányzat nevére írják be, uniós előírások szerint ők nem használhatják, de megállapodtak a sepsiszentgyörgyi Tega köztisztasági vállalattal, hogy ingyenes használatába engedik át, cserébe a község területéről kedvezményesen szállítják el a szemetet. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-03-03: Közélet - x:

Mikor engedélyzik a sátortáborokat?

Elakadt a sátortáborok engedélyeztetésének folyamata az őszi parlamenti választásokat követően — jelentette ki Tischler Ferenc, a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője. Mint mondta, külföldi törvények mintájára még tavaly ősszel kidolgoztak egy tervezetet, amelyet a Országos Ifjúsági Hatóság akkori vezetői is támogattak.
2009-03-03: Közélet - x:

Felszámolják a csomakőrösi szemétdombot

A környezetvédelmi hivatal ez év július 16-ig adott engedélyt a csomakőrösi szemétdomb működésére, utána csak Sepsiszentgyörgyre vagy Kézdivásárhelyre lehet szállítani a kovásznai szemetet.